söndag 12 juli 2020

Rally A

Numera heter hon RLD N RLD F RLD A Loyal´s Star Of Hope. Bästa Hilda 💖



Igår var det rallytävlingar på hemmaklubben HBK. Trevligt som vanligt. Växlande väder. Strålande solsken med högsommarvärme blandat med spöregn och 13 grader. Det senare när vi gick våra banor. Höglöpande Hilda. Regnet är väl iofs bättre än värmen. Men regn med måtta är ju ändå lite bättre än spöregn. Nog om vädret. 

Eftersom Hilda löper så skulle vi ju gå våra banor efter alla andra. Alltså två banor efter varandra och två att hålla reda på. Det gick ju iaf bra. Jag blandade inte ihop starter eller skyltar i varje fall.

Vi har ju tränat lite annorlunda sedan boken "Den bästa starten" landade i brevlådan. Tror baske mig att det redan gett lite resultat. Lite mera balanserad hund hade jag idag. Dessutom hade vi ju tagit en tripp till skogen på fm innan tävlingen. Så hunden var i bra sinnesstämning inför starten. Hon kändes precis lagom. Ingen stress i hennes kropp. Underbart. Hoppas att jag hittat en nyckel nu?

Vi fick börja på bana B. Det gick riktigt bra, 89 p fick vi behålla och en andraplacering blev det. Så nöjd med Hildas prestation och ffa med hennes fina tempo på denna bana. 

Direkt efter banan B blev det bana A. Där gick det inte alls bra. Hunden var i nåt doftparadis. Visst inget nosande på banan men nosen var på. Så i frestelsen fanns det grillad kyckling och är man alltid sugen på kyckling så jag då blev frestelsen för frestande. Redan på skylten före så hade hon nosen på kycklingen.  Vi fick behålla 64 p. Men på den banan så fanns det en massa ljusglimtar. Så det är dom som vi kommer ihåg.

Dags då att blicka fram emot MÄSTARKLASS. Vi planerar möjligtvis att starta där sent i höst/vinter eller kanske nästa år. Fram till dess tränar vi på. Med rally och sånt vi tycker är kul. Vi satsar nu på viltspåret och jaktträningen. 

Inga kommentarer: