måndag 6 juli 2020

Lyckad söndag

Gårdagen ägnades åt hundarna. På lördagskvällen så la vi två viltspår ett lite längre till Hilda och ett lite kortare till Sigge. Med tanke på spåren senast så behövde jag kolla av om det var så att de spåren var för lätta eller att dom helt enkelt inte är några spårhundar?

Liggetid på spåren blev ca 14 timmar. Hilda gick sitt spår riktigt bra. Spårade bitvis riktigt noga. Jo då hon följde spåret finfint och fixade dessutom återgången riktigt bra. Ett bra spårtempo nästan hela spåret. Skönt. Då kanske vi kan försöka oss på ett spårprov snart då?

Sigge han flamsade runt en hel del. Bitvis gick han också riktigt bra. Men nää nån viltspårhund är han inte. Så han ska i fortsättningen få personspåra han. Så får vi se om det är hans grej.

Båda hundarna klarade skotten i spåren utan anmärkning.

Efter spåren så blev det frukost i skogen för husse och matte. Passivitet för hundarna stod då på agendan. Frukosten gick bra passiviteten lite sämre. Eller det tog i alla fall lite längre tid än förväntat.
Borde kanske köra lite träning på den biten hemmavid?
Efter frukosten så körde vi lite uppletande för hundarna. Inga dummies var med så jag plockade ihop lite småsaker i bilen som fick bli dagens föremål att leta reda på.
Sigge jobbade på riktigt bra och hämtade in de antal föremål som jag bestämt att han skulle göra. Det enda som vi behöver jobba med där är att han behöver gå ut mera på djupet.
Hilda jobbar så fint i detta moment. Precis som förväntat av en retriever. Hon plockade in föremålen med raketfart.

Nöjd med deras skogsarbete idag.
Hem, vila och hämta krafter.

Eftermiddagen var planerad för att träna lydnad och rally med Hilda. En avancerad bana sattes upp.
Började passet med att köra lite ingångar och fotgående. Wow, där gick hon riktigt bra.
Rallyn då. Ja det gick lika bra det också. Så vi gick banan två gånger. Sen avslutade vi med hopp och lek. For från träningen med positivt sinne.

Fick också lite positiva tankar för mitt tänk. Då hunden var lite "trött" i knopp och kropp så sjönk också stress och förväntan på rallyn. Så vi får se om mitt "nya" träningstänk kommer att ge resultat framöver? Tränar iaf vidare på en del saker från boken.

Ja då var det måndag och då blir det lite mera genomtänkt fysträning för hundarna. Sista semesterveckan är det också. Just nu känns det riktigt jobbigt att veta att man ska jobba snart igen.....

Underbart är kort, alldeles för kort.

Inga kommentarer: