söndag 28 juni 2020

Semester

Ja då har det gått 2 hela veckor av min semester. Äntligen lite piggare. 
Har varit till Luleå en vecka. Varit hos min dotter och Loppan. Inga egna hundar med. Tomt och konstigt. Men dom har ju haft det så bra hemma med husse och i vårt ändå rätt så svala hus. Bra med luftvärmepump som ändå går att köra på kyla. Alltså så svalt och skönt. Men om sanningen ska fram så har jag längtat efter dom alla, ja husse också. 
Men jag har haft det trevligt och fått rå om E som jag inte träffat sedan i julas. 
Nu är jag iaf hemma och Loppan fick följa med för några dagars semester hos oss. 

Värmeböljan verkar ge med sig iaf lite. Igår var det mulet och lite svalare vindar. Skönt eller jag både och. Hundarna behövde fystränas och det var det väl en bra dag för. Tog med oss två och for till stranden. Lite svalt i luften men då vi kom fram till stranden så lyste i varje fall solen och då blev det riktigt varmt. Vattentrask stod på agendan. 
Både Sigge och Hilda fick traska i ca 30 min. Efter det var dom lite mera lagom i temperamentet för att få apportera lite. 

Sigge fick var med husse och träna. Alltså vilken duktig simmare han har blivit. Han simmar ju riktigt bra i bassäng men har varit en fegis i havet. Men nu har det verkligen lossnat för honom. Han simmar så fint. Fina bakbensrörelser vilket ju kan vara svårt för en del hundar. Han älskar att få hämta sin vattenleksak.


Sigges favvo

Hilda fick apportera dummies hon. Att hennes rätta element är vatten är inte alls svårt att se. Inget slarv med dummiesarna här minsann. Trots att hon sprang långt efter strandkanten innan hon fick lämna. Fina avlämningar i hand. Lite het i starten. Men det är ju lätt att lösa. 
Så för henne behövs det nog rejäla uppvärmningar innan arbete. Nåt att verkligen tänka på framöver.

Här hemma blommar det för fullt och här kommer lite bilder från vår trädgård.

Inga kommentarer: