söndag 2 februari 2020

Söndag och fint väder

Söndag, ledig dag och äntligen SOLSKEN 🌞
Hade planer på att träna rally inomhus idag. Men dom planerna sprack och på sätt och vis var det bra för då blev det en härlig promenad och lite jaktträning i stället. Det visade sig redan igår att det inte gick att komma in i totohallen idag då låset till boxen med nyckeln förmodligen gått i baklås eller rostat ihop? Utomhus en sån här dag går ju inte av för hackor det heller.

Började dagen med att klippa Sigge som såg ut som en lurv. Det blev en kort frisyr. Men ändå med en klippning så att man ser att han är en wheaten. Det blev iaf riktigt hyfsat fint. Han har en fin och lättskött päls av den tunnare typen utan underull. Precis som det ska vara.

Vi gick en runda som vi brukar med med tillägg av en skogsslinga. Där fick vi ett hundmöte av en granne. Sigge ja han kan ju allt annat än att bete sig vid hundmöten. Han har dessutom kommit på att om man backar då kan man ta sig ur halsbandet. Så numera har han ett halsband som det nästan inte gå ta sig ur. Men tror på fan höll han inte på att lyckas med det också. Backade in mellan mina ben och höll nästan på att krypa ur. Så nästa promenad blir med sele och halsband. Blir så himla trött på hans beteende. Det blev så här sedan en hund smet från en gård och sprang rakt ut mot oss tokskällande en kväll i höstas. Efter det har Sigges olater eskalerat. Suck! Inte kul att gå ut och promenera med en hund som inte kan bete sig! Får kanske ta hjälp av nåt proffs? Ett till hundmöte hann vi med innan vi var hemma. Det jag ser är ju att han är en riktig fegis.

Hilda hon är såklart nyfiken på andra hundar men bryr sig egentligen inte så mycket. Så det är väl tur det annars så måste jag väl dela på dom på promenaderna och det har jag inte alls lust med.Efter promenaden så drog jag och Hilda till skogs för lite träning. Jaktfot stod på dagens agenda. Så det började jag med. Det gick riktigt bra idag. Hon gick lugnt vid min sida och höll blicken stadigt framåt. Kollade upp på mig ibland och det är väl ok. Hon var lugn och stadig utan nån stress överhuvudtaget. Tio minuter gick vi. Det här får ta och bli en vana åtminstone på helgerna till en början.Efter det så hämtade jag en dummie i bilen. Hon går ju oftast igång på dom så planen var att se om hon kunden behålla samma mood då den kom fram. Se idag kunde hon det så då blev det lite linjetag. Raka fina linjer och fina inleveranser. Dags att gå vidare i träningen. Jag har ju en fantastisk liten hund. Hoppas att det fortsätter så här så kanske att vi kommer till start på jaktprov i sommar.

Ja jag har iaf tankat energi idag så jag hoppas på att orkar jobba till veckan.

Inga kommentarer: