söndag 2 februari 2020

Kort uppdatering

Ja men då var det ett tag sen senaste inlägget. Känner att tiden inte riktigt räcker till som jag vill. Men det är denna vinter/vår. Sen borde jag få tid till det jag vill göra. Alltså var mera med hundarna. Träna och kanske anmäla till nån tävling. Jag har dessutom varit urbota trött. Men nu börjar energin återvända. Hoppas att det håller i sig.

Med hundarna är det bra. Dom finner sig bra i lite vila. Jo då vi tränar lite också. Det har ju varit barmark i skogen nästan hela vintern. Så på helgerna har vi passat på att gå långpromenader med alla 3. Vi har bara "varit" och njutit av skogen. Vi har upptäckt nya skogsvägar och hundarna har sprungit många gånger längre än vad vi gått. Underbart liv tycker både vi och dom 💕

Träning då? Jo då vi tränar lite också med betoning på lite. Husse i huset har hjälpt till med lite jaktträning det är ju svårt att åstadkomma allt man vill träna själv. Man behöver ju också en kastare emellanåt. Ser att vi behöver träna en hel del på markeringar och skulle för den sakens skull behöva ha nån träningskompis som gillar jaktträning. Får se om jag hittar nån.
Förresten behöver ju också ha rallyträningskompisar. För som det har varit nu ett tag så har jag ju mest tränat själv då den jag brukar träna rally med har tagit vintervila? Det är ju så förbaskat tråkigt att träna själv 😒 Ja fast att träna ensam är ju bättre än att inte träna alls. Lite synd är det dock för att man får ju rätt dåligt med feedback och möjlighet till störningar.

Hur går det då med träningen. Jo så här är det jag kommer under 2020 att satsa på rallyn, jakten och viltspår. Jag kommer att lägga den energi och ork jag har på Hilda. Sigge kommer att får hänga med som sällskapshund. Varför undrar ni kanske? Jo för att Sigge är inte en tävlingshund och är heller inte tänkt att bli en. Han är alldeles för störningskänslig för det. Dessutom finns inte orken för att träna på en tävlingsnivå med 2 hundar, ja inte i nuläget i alla fall. Insikt är bra tycker jag. Det borde flera ha!

Det jag mest ser fram emot är att få träna jakt. Jag ska på en kurs hos Work in Team i juni. Så dit längtar jag en hel del. Heta hundar heter kursen och den hoppas jag kommer att vara värdefull för mig och Hilda.
Jo så har ju världens bästa Hilda fyllt 4 år! Grattis till henne.

Finaste Hilda
Hon har verkligen växt på sig fint


Inga kommentarer: