torsdag 10 oktober 2019

Träningsdags

Ni som följer oss här vet ju att jag var väldigt uppgiven efter att vi varit på jaktlägret tidigare i höst. Då funkade i princip inget alls. Hunden hade ju ändå tagit ett första pris på inoff jaktprov ett par månader tidigare. Jo då hon var på väg in i löp men det brukar ju inte påverka henne nämnvärt så jag vet verkligen inte om det var det eller situationen med alla hundar som stod på rad under träning som helt enkelt blev för mycket för henne? Ja det har vi lämnat bakom oss och spekulerar inte mer i det. Ja sen dess har vi knapp tittat på en dummie.

Igår när jag kom hem från jobbet hade jag iaf en plan på att åka och lägga ut lite dummies i skogen. Sagt och gjort. Vi drog iväg till skogs.
La ut ett sök. Värmde hundarna med en promenad på en tio minuter. Dags för själva uppgiften då. Laddad hund, men inte överladdad. Jobbade med verktygen för att komma i rätt arbetsmood. Se idag gick det snabbt att "landa". Dags att jobba då. Alltså den hunden. Plockade dummie efter dummie. Bra grepp. Leverans in i handen. Inte en enda slarvig avlämning eller nåt slarv på vägen in med dummien.
Sigges tur då. Han är verkligen en fena på detta. Samma sak med honom. Fint "upplet", fina leveranser och avlämningar.

Dags att utmana labben lite då. Nytt sökområde. Nu ska jag testa av att dirigera henne. Först rakt ut sen lägger vi till stopp, lite hö+vä dirigeringar samt närsökssignal. Kan väl inte skryta med att vi tränat på det här. Men ibland kanske man kan vila sig i form? 😉
Hur gick det då? Alltså, Hilda vilken brud. Hon fixade all med bravur. Så fin lugn och arbetsam hon är min hund.

Idag dags för träning på klubben. Där har vi inte heller varit på hur länge som helst. Gjorde en rallybana i nybörjarklass. Wow. Hilda vilken tjej. Lugn och fin. Gick banan nästan lika bra på höger som på vänster. Lite saker har vi att träna på i högerhandlingen. Så dags att lägga på en rem med det.
Fram med pallen. Träna backa och sen är det väl dags för start i avancerad klass.

Det känns som att hon mognat efter det senaste löpet.

Sigge fick köra NW med röd kong. Alltså den hunden nos. Det tog inte många sekunder att markera de två gömmorna. Efter det rallybana för honom också. Han är nog klar för start den lille mannen. Få se om vi anmäler till vårt KM i november.

Tjing!

Inga kommentarer: