onsdag 11 september 2019

Rallylydnad

Helgen som gått fylldes av en kurs i rallylydnad. Vi kursade för Anna Larsson 3vallare. Ni vet hon som skrivit den bästa rallylydnadsboken. Föreläsning på fredagen, kurs på lö-sön. Vilken kurs sen. Fem 🌟🌟🌟🌟🌟 av fem möjliga.
Så himla bra föreläsning om "Nycklar till framgång och Effektivare belöningar. En massa nyttiga tips och en underbar humor levererades denna fredag.

Så till själva kursen med hund då. Den riktades till oss som kommit en bit på väg i rallyn. Avancerad/mästare var kursens målgrupp.

Lördagen inleddes med teori då vi gick igenom de moment vi skulle träna. Sidbyten och vändningar stod först på agendan. Herregud, hur svårt kan det vara? 😂😂😂😂😂 Så det blir till att torrgå massor, samt att gå med en kompis istället för hund. Men så himla kul och givande träning.
Förresten dags att göra en lista på de kommandon och handtecken som tillhör varje skylt. Kan säga att vi alla var otroligt oklara mot våra hundar.

Vi fick tips om tematräning. Vi övade 8ans frestelse på längden och tvären. Vi fick träna störningar och vi fick vara störningar.

Vi fick lista saker vi som HF behöver träna på, Vi fick lista saker H behöver träna på.

Vi fick gå bana och vi fick lära oss en bra banvandring.

Vi tränade back och sändande till kon.

Vi fick tips om hur vi kan träna vidare.Vi fick tips hur man alltid kan tänka i sin hundträning.

En hundkurs av högsta klass kan man säga. Hittar jag nån gång en kurs i  bruks som är upplagd med färdiga övningar för de olika momenten så LOVAR jag att då ska jag både träna och tävla i brukset. Det borde faktiskt inte vara så svårt för en duktig instruktör att lägga upp en kurs på det sättet. Appell/lägre och högre/elit borde väl funka? Visst det kräver ju lite mera planering såklart. Men kurserna är ju rätt så dyra så den tiden borde man väl kunna lägga ner som instruktör?

Så nu har jag en plan för rallyt med min Hilda. Sigge han får hänga med på ett hörn han också.Tjing!

Inga kommentarer: