söndag 1 september 2019

Jaktkurs

Förra helgen var jag och Hilda på jaktkurs. Vi tränade för Anna Londré, Kennel Crosstrails. Superbra och kul träning. Som också visade att vi har massor att träna på.
Jag har ju en het hund. En hund som väldigt lätt går upp i stress då hon fått en otroligt stor förväntan på arbete. Med tanke på hur vi tränat, vilka vi tränat för och vilka mål vi hade tidigare så är jag inte ett dugg förvånad över hennes beteende. Jag skyller inte alls på nån överhuvudtaget. Eftersom mitt mål var brukset och inte jakten så är det nu som det är. Jag hade nog också för liten raskunskap för att förstå hur man kan nå fina resultat med en jaktlabbe utan att  "dra upp den". så fine. Det är mitt eget fel! Just nu känns det så jäkla trist. 😢

Vid apportering i vatten funkar allt så himla bra


Nu har vi ju aldrig tränat jakt på det sättet som denna kvinna tränade sina hundar utan mest på vårt eget lilla sätt utifrån det jag lärt mig av andra med andra träningsmetoder. Finns ju inget rätt eller fel. Det är ju upp till mig att ta till mig godbitarna från varje instruktör. Alltså det som jag tror passar min hund. Suck! När man fasen inte kan nåt om det här är det inte så lätt!
Vi har ju inte heller tränat på linje med fyra andra hundar. Svårt sa Hilda som vill jobba, jobba ,jobba och inte vääääänta. Trist sa hon.

Ja vi har ju iaf fått verktyg att använda i vår träning. Men att starta på jaktprov denna höst det kommer vi inte att göra.

En riktigt bra kurs och superbra anordnat av Hildas uppfödare.
Men att halva dagarna vara åhörare på "öppenklass" hundarna gav inte mycket. De tränade ju lååångt från oss som var åhörare då. Knappt ett ord eller nån förklaring till nåt de gjorde under sin del av träningen fanns att få. Så upplägget borde kanske vara annorlunda?

Ja nu funderar vi i vinter på vad vi ska pyssla med. Ni som känner mig vet ju att tålamod inte är min starkaste sida.

Vi kanske gör en större satsning på viltspår och rally istället?

Men en sak är då säker att Hilda är den underbaraste och vackraste av alla hundar

Inga kommentarer: