tisdag 20 augusti 2019

Funderingar

Just nu cirkulerar det en hel massa funderingar i mitt huvud.
Läser kanske för mycket böcker om hundträning. Det känns ibland som att jag hamnat i nåt slags "snillen spekulerar" mood. Nu menar jag inte att jag är nåt snille och inte heller alla som skriver hundböcker är det. Utan jag känner mig alltså stundtals förvirrad.
Hur tränar man egentligen sin hund på bästa sätt?
Behöver man sätt upp specifika mål för sin träning? Delmål? Slutmål? Sikta mot stjärnorna?
Vilka/vilken metod är bäst för mina hundar?
Så en massa andra frågor också förstås.
Frågorna är många och svaren kanske få?

För det första så känns det som att jag behöver tänka fysträning. Ja alltså nåt extra för Hilda. Hon är ju en väldigt explosiv hund som dessutom har en uthållighet som är få förunnat. En sån hund kanske inte alltid förstår sitt bästa och slutar när den egentligen inte orkar mera? Därför behöver man träna mera fys med henne än med Sigge.
Den gamle hunden Walle han får sin beskärda del han med, promenader är det han gillar bäst just nu. Min älskade trogne kompis börjar bli gammal han.

Så tillbaka till träningen då. Måndagen kommer framöver att vara träningsfri dag för hundarna. För då ska jag träna mig själv lite mera.

Rallyträningen löper på rätt så fint. Vi är inte riktigt startklara i avancerad klass än med iaf på G. Så kanske blir det nån tävling i höst i varje fall. Ska försöka träna 3 skyltar om dagen 3 dagar i veckan.

I jakten kommer jag att träna vidare på sånt som jag vet att vi behöver. Avlämningar är en sån sak. Träna med vilt och stoppsignal är också sånt vi behöver träna vidare på. Så den förbaskade jaktfoten förstås. Så markeringar. Va fan tar det aldrig slut?
Men nu har jag iaf en plan för träningen. Det ska bli väldigt intressant att se hur vi lyckas med den 😉

Bra redskap för markeringsträning.
En för korta kast och en för långa.

Ja numera tränar jag för att utvecklas tillsammans med mina hundar och kanske blir det framöver nåt prov och nån tävling. Livet är iaf gött att leva🌻
Till helgen är det iaf det efterlängtade jaktlägret hos Hildas uppfödare.

Ses och hörs/C


Inga kommentarer: