lördag 6 juli 2019

Träning

Så äntligen dags för lite träning i skogen. Viltspår samt lite apportering stod på dagens agenda.

I viltspåret behöver Sigge träna vinklar och för Hilda blev det fokus på återgångar. Bara klöv (alltså inget blod) och rådjur blev det denna gång. Inte så lång liggetid på spåren, ca 2 timmar.

Men innan spåren kallnat så var det dags för lite apporteringsövningar för Hilda. Eftersom jag har en hund som inte är så bra på markeringar så var det en sak som tränades denna dag. Placerade kompis med dummies en bit ut i skogen. Tränade på att gå jaktfot och ta det lugnt på vägen till platsen där jag skulle skicka hunden från. Imponerad av Hilda där idag. Den träning vi koncentrerat oss på i rallyn har givit resultat även här. Lugnt och fint fotgående. Idag fixade hon även markeringarna riktigt fint.
Efter markeringsövningarna så körde vi ett sök. Fem dummies var utlagda och hon tog in alla, snabb och säkert. Fina avlämningar dessutom. Nöjd med dagens jaktträning.

Sen så fikade vi och snackade hund förstås. Alltså vad vore hundträning utan dessa fikastunder? Halvgjort 😉 Ja iaf om ni frågar mig.

Så till spåren då.
Sigge först ut. Vette fasen hur den hunden hittar runt i spåret egentligen. Hög nos så gott som hela tiden. Fina vinklar och återgången fixade han superfint.
Så Hilda då. samma procedur fram till spårstarten. Ta det lugnt och gå ordentligt fot. Utan att hetsa upp sig det minsta. Det gick riktigt bra idag.
Hilda fixade alla sina återgångar ( 4 st) med bravur. Men det finns en hel del att fundera på ang hennes spårtempo. Måste ta tag i det innan vi bokar spårprov. Jag har iaf en idé om hur jag ska göra. funkar inte den så har jag en backup plan. Att kontakta en "spårexpert" som jag känner blir isf nästa steg.

Alltså på bra hundträning blir man ju riktigt "hög". Ja iaf så blir jag det.

Ha en trevlig helg.


Inga kommentarer: