lördag 12 januari 2019

2019

Ser fram emot det här året med tillförsikt.
Det finns planer. Det ser ljust och spännande ut. Men det finns också orosmoln som kan grusa våra planer. Men just nu struntar vi i dom och blickar framåt.
Hur går tankarna om framtiden?

Det finns inplanerade kurser för mig och hundarna.

Jag har precis börjat jägarskolan. Det känns som en riktigt bra kurs. Nu kanske jag inte tänker jaga. Men definitivt bra kunskaper att ha för alla. För mig känns det som att jag vill lära mig mera om det här med fågeljakt och eftersök. Jag äger ju trots allt en jakthund (fågelapportör) och två riktigt bra viltspårhundar. Ja det återstår ju att se om man fixar hela kursen och får sin jägarexamen.I april åker Hilda och jag på kurs hos Work in Team i Smedjebacken. WT (Working Test för retriever) är inriktningen på den kursen. Det ska bli riktigt skoj att få lära sig mera om jaktträningen. Om regler och hur det går till på tävling.


När vi kommer hem därifrån är det dags för nästa kurs. Lydnad för Jessica från Game on Puppy. Där kommer jag ev. att varva träningen med Sigge och Hilda.


Så långt finns det kursplaner.
Skulle vilja hitta en bra kurs i rallylydnad också. Nån som har nåt bra tips?

Sen har vi förstås andra planer också. Det ska fystränas ordentligt med hundarna så att jag vet att dom orkar med en ev tävlingssäsong. För retriverproven är ju rätt så tuffa rent fysiskt för hundarna.
Vi planerar lite rallytävlingar för Sigge och Hilda. Så retrieverjaktprov för Hilda. Så vi håller utkik på SBK tävling för att se om det finns nåt som passar.

Jo sen tränar vi ju på med bruksets sök också. Men det ser jag numera som en ren aktivering. Då vi släppt det där med tävlingsbiten i bruks.
Det känns faktiskt skönt att ha kommit till insikt att man inte hinner med allt.

Efter hand som vi fyller på i vår kalender så kommer vi förstås att hålla er uppdaterade.
Inga kommentarer: