måndag 22 oktober 2018

Rally KM

Igår så var det äntligen dags för sökträning. Trots att det samma dag var KM i rallylydnad så passade jag på att träna sök. Anledningen till att jag legat lågt med söket ett tag är att jag haft ordentligt ont i mina fötter. Vilket jag ju fortfarande har. Så igår blev det en prövning. Skulle dom orka både skogen och rallyt?

Men först till sökträningen. Raketen var laddad som som vanligt. Vi bör nog träna "passivitet" vi. Vissa moment innan söket klarar hon fint. Men det är ju också saker som jag lagt en hel del krut på att träna. Så nu är det väl dags att lägga krut på det som inte fungerar också. Det får bli nästa uppdrag :) Själva söket gick geschwint. Alla figgar funna och markeringarna satt som en smäck denna dag. Påvisen lika så. En heldold figge i låda, en under nät och en i riskoja. Duktig Hilda. Jo ett fint tomslag gjorde hon också. Så i själva söket är hon nog klar för både appell och lägre. Men det ska ju till en lydnad också.

Fika i skogen. Sen dags för rallyKM. Skulle jag orka? Att hunden skulle orka var det väl ingen tvekan om. Hon har resurser så det räcker. Laddade henne med några VOMbollar efter söket så att hon fick lite energipåfyllning hon med.

Nybörjarklass. Banan var en relativt lätt sådan. Som gjord för lydnadstränade hundar. Inga krångliga byten av kopplet bakom osv..... För det är ju ofta det som ställer till det för de flesta i nybörjarklass. Så med min hyfsat tränade lydnadshund borde vi fått ihop 100 p? Men se då ställer jag till det med ett förarfel vid starten. Sen så stannade jag tydligen upp i vä svängen (har jag ingen aning om). Så var det som vanligt vår akilleshäl som ställde till det. Bristande samarbete vid läggande. Fast idag tyckte åtminstone jag att hon la sig ordentligt ner vid mitt kommando och låg helt stilla då jag gick runt henne. Ja nu är det ju som det är och domaren är den som dömer. Det har jag inga som helst klagomål på. Om jag ska tycka nåt så borde jag kunnat föra min hund bättre och på den relativt "lätta" banan fått ihop 100 p. Men vi var väl helt sonika för dåligt tränade.
Men jag är ändå så himla nöjd med min unga relativt otävlade hund. Vi fick ihop 93 p och en 3e placering.
Älskade lilla vovven som gör allt för sin matte.


Nu tillbaka till frågan där i början. Orkade jag då? Nästan inte. Idag kom det surt efter. Kroppen värker som fan. Inte bara mina fötter...... Idag när jag vaknade så var batteriet knappt laddat till 50%. Så vi får se hur länge och till vad det räcker.
Hur som helst så har jag i alla fall två veckors välförtjänt semester nu.
En hel del roliga saker är inplanerade. Två dagar med lydnadsträning för Jessica "Game on Puppy" Johansson, Symässa, sökträning och så ska jag och Hilda på roadtrip till Luleå.

Tjing!

Inga kommentarer: