fredag 15 juni 2018

Viltspår

Kan ju börja med att säga att semester v 23-26 är URBOTA TRÅKIGT!
Ingen semester med familjen och inte nån annan kotte som är ledig.
Träna hund ensam på dagarna är inte heller så himla skoj om man säger så.
Tyvärr väldigt ensamt att ha semester nu.
Inte fan är det sommar heller! Man tappar helt enkelt lusten att göra saker!

Nu till nåt helt annat. Igår blev det iaf skogen och viltspår. Fick sällskap av "sonhustrun" Jennie som hade ledig dag från jobbet. Dessutom så hade hon tagit med sig nybakt sockerkaka till fikat. Tack Jennie 💖

Vi la spåren tillsammans. Idag blev det klövspår utan blod. Egentligen det bästa att träna på (enligt mig). Två spår ca 500 m med återgång på båda. Lite träning inför kommande spårprov. Inte så lång liggetid men iaf över en timme på båda. Under tiden som spåren kallnade så fikade vi. Vi började med kaffe och macka. Lite frukost med andra ord.
Så blev det då dags att gå spåren. Lite ringrostiga hundar kanske? Elle nä det var det nog inte. Både Hilda och Sigge spårade fint. Bara jag som måste bli bättre på att läsa hundarna.
Dom fixade sina spår så bra båda två. Skott hade vi också. Inte ett problem för nån av hundarna. Härligt att se.

Efter spåren så blev det gofika.

Sen så apporterade vi lite också. Jo då Sigge fick också apportera dummies. Han kan han med. Hilda är som en raket i skog och mark. Nu gäller det bara för mig att lära mig att ta hand om hennes resurser på ett riktigt bra sätt. att hitta mark att träna på. Ja en gör så gott en kan.

På kvällen var det torsdagscafé på klubben. Tog med mig Hilda och for dit för ett lydnadspass. Jo då hon orkar med det också. Gick riktigt bra. bättre än hon brukar faktiskt. Inte ett dugg trött. Utan bara mera med på noterna när energin kanske inte var på 200 % .
Jag måste verkligen bli bättre på det här med jaktträningen. Det är rätt så jobbigt att ha en hund som verkligen är så himla bra och sen inte kunna omsätta det på ett sånt sätt som man vill.
Men vi jobbar vidare.

Sigges spår

Hildas spår

Trevlig helg på er!

Inga kommentarer: