fredag 8 juni 2018

Torsdagscafé med hundträning

På torsdagar har vi gemensam träning på klubben. Lite dålig uppslutning brukar det vara men den här torsdagen var vi ändå rätt så många som var där för lite träning. Det var dessutom min tur att hålla i kaffekokandet. Vilket f.ö var helt onödigt då ingen köpte kaffe 😉

Träningen inleds med skott mellan kl 18:00-18:30. Några få ekipage la plats med skott.
Hilda är ju helt skottfast men inte tränad att höra skott på klubben inte heller att ligga på platsen med skott. Så vi körde en lightvariant. allt för att behålla hennes fina stadga vid skott.
Hon fick ligga plats uppe vi klubbstugan. Vid min sida. Belöning framför och koncentrationen på den. Efter varje skott fick hon ta belöningen och vi lekte ordentligt. Behöver jag säga att det gick BRA? Syftet med belöningen framför är att jag vill ha en aktiv platsliggning. Den ska vara som vilket jobb som helst och bara få brytas med belöningssignal.
Nästa torsdag ska jag nog testa att köra budföring med skott.

Ja som ni vet så hade jag en plan för min träning och den FÖLJDE jag. Ja förutom att jag skippade nostargeten. Omvänt lockande är hon ju rätt haj på nu så en kort repetition blev det av den.
Sen så "byggde" jag en belöningsbana med längsta avstånd 6 m. Den fixade hon fint. Oj vad hon har ökat på sen kursen vi gick nyligen. Visst nu var vi på hemmaklubben och där går hon ju oftast bra i fotgåendet. Men jag noterar 6 m och bygger ut nästa gång. Då ska jag dessutom filma när jag tränar den delen. Så att jag själv ser att det ser bra ut.

Tränade lite stadga i det som ska bli framåtsändandet och nu fixar hon att kolla rakt fram trots mina störningar bakom henne. Så snart kan vi gå vidare med träningen av saktagåendet.

Sen repeterade jag de moment som sitter bra sen innan.

Inkallning -> check.
Hopp-sitt-hopp -> check
Appotering -> check

En härlig försommarkväll som avslutades med fika och surr om träningen och kommande träningar.
Till helgen blir det sök och så ska jag hjälpa till i skogen på en kurs som ska prova på lite skogsarbete. Det kommer att bli skoj.

Tjing!

Inga kommentarer: