torsdag 7 juni 2018

Gjort om gjort rätt

Sök på självaste Nationaldagen.
Planen var klar, låg t.o.m nerskriven i fickan på västen. Bara att ta upp och läsa om jag skulle behöva.

Figge nr 2 på plats under nät, Vittringsfigge var det tänkt.

Figge nr 1 bäddades ut efter konstens alla regler, ja iaf om man tränar så. Skickade på första figgen då. Opps. Tror bestämt att hela skogen skrynklades ihop av 🚀 Hilda. Satan i gatan vilken fart. Så himla snabb i både tanke och rörelse är hon min lilla Spökplump. Men i allt det där snabba så otroligt balanserad. Älskar dig min vovva 💖
Markerade finfint och höll rullen ända in till stigen. Men bättre avlämning av rullen behövs. Så det tränar vi vidare på , separat då förstås. Godisbelöning på stigen blev det iaf.
Idag blev det lösa påvis för att få snabb belöning hos figgen och bollen var utbytt mot skinkost.

Eftersom att det var fin vind idag så skickade jag direkt på det som var tänkt som en vittringsfigge. Rakt och fint skick. Fin markering och ett påvis i raketfart. Duktiga Hilda.

Figge nr 3 bäddades ut till en helt dold lega. Vi har ju inte tränat på helt dolda figgar placerade i tex låda. Jo vi har tränat på figge i låda men då med öpppet lock. Nu var det en helt stängd låda. Spännande skulle det bli. Skulle hon markera trots att hon inte fick kontakt med figgen? Skulle hon försöka ta sig in till figgen? Mycket att fundera på och spännande att se hur hon skulle göra.
Skickade då. Hilda tog ett halvt varv runt lådan, tog rullen och full fart in till mig på stigen. Duktig unge. Belönas då förstås och sen ett lika snyggt påvis som skick. Men som sagt var lösa påvis idag.

 Figge nr 4 var redan utplacerad i en stor grusgrop som finns i området. Där fick jag dock skicka 2 gånger innan hon fick figgen i nosen. Men hon kommer ju tillbaka fint och går djupt även om hon går tomt. Så det är ju bara en bonus.
Fin markering och lika fint påvis. Trots att hon nu gått några skick så är det knappt nån märkbar förändring på farten. Snabbare än blixten är hon. Men så otroligt balanserad i det ändå.

Planen för dagen var;

 • Utbäddning av figge
 • Ev vittringsfigge
 • Se till att det blir raka skick
 • Om utbäddningarna gick bra skicka som vanligt på nån i förväg utlagd figge.
 • Sätt upp hunden på sidan av stigen och kalla in innan skick
 • Lösa påvis
 • Godisbelöning för inleverans av rullen
 • Mjukost på tub hos figge (för att lugna ner tempot lite, ja sen älskar hon ju MAT)
 • Helt dold figge
 • Plan B i min skalle om det skulle gå åt helvete vilket det ju inte gjorde.


Ja har man en plan och följer den så är det ju betydligt lättare att ha en plan B eller att ändra lite i planen utifrån hur det går på träningen. Så himla kul att vi är på G igen 😁

Ikväll blir det lydnad på klubben. Då ska vi också ha en nedskriven plan med oss i fickan och en plan B redo i min skalle.

Tre saker är iaf klara till kvällens träning;

 1. Omvänt lockande
 2. Nostarget i handen
 3. Belöningsbana i fotgående
Sen så är jag ju så sugen på att köra lite kryp och fortsätta på framåtsändandet. Vi får se hur mycket mygg det är........


Återkommer om hur det gick.

Vy från en figge i låda


Inga kommentarer: