lördag 24 februari 2018

Första träningen!

Ja inte första nånsin men den första efter kursen. Måste säga att jag är mera taggad för träning nu. Att jag kör på rätt mycket medans den lusten finns kvar (den kan ju "dö" ). Drog till totohallen. Kallt ute och inne. Men inne är det inte under fryspunkten i varje fall och snöfritt är det ju förstås.
Hade med mig ungdomarna, Sigge och Hilda.

Såg verkligen fram emot det här träningspasset. Äntligen kan man tycka. För efter månader utan träningslust så känns det rätt så skönt att liksom känna att nu JÄVLAR!

Började med Hilda. Körde framförgående och fortsätter den träningen mot det som ska bli framåtsändandet. Mä tänker nog en del bloggföljare nu. Hon skulle ju inte tävla i brukset! Fast träna kan man ju göra ändå, eller hur.
Dom här övningarna börjar hon bli riktigt duktig på så bara det blir lite varmare ute så tar vi tag i framåtsändandet "på riktigt".
Apportering har vi ju tragglat en hel del med. Med dummies går det finfint och likaså med träapporten. Fast med träapporten får man ju inte nudda den med tassarna och det gör hon ju. så vi har en tanke på att träna bort den biten. På kursen fick jag fick lära mig en bra metod för att lyckas med den biten. Så den nöter vi vidare på. Kanske delar jag med mig av det träningstipset så småningom. Kan iaf säga att vi gjorde framsteg med ca 2 dm 😉

Sen nöter vi vidare med nya träningstips på linförigheten. Där händer det också grejer.
Hilda är dessutom en mycket störningstålig hund och det är jag glad för. Den här kvällen vimlade det nämligen av pudlar i hallen. En som tål det sämre är ju Sigge.

Så när han kom in i hallen fick vi börja med att leka en del. Stressen kommer ju som ett brev på posten med den hunden. Men han leker ju och äter godis utan problem så det är ju ett plus.
Efter en stund får han mycket fin koncentration på mig. Det lilla är jag verkligen glad för. Han kan iaf träna effektivt.
Vi tränade på linförighet vilket han börjar bli riktigt duktig på, trots den lilla träningen som vi pysslat med.
Nästa moment för honom blev snabba lägganden som så småningom ska resultera i läggande under gång. Plask rakt ner i backen det kan han alldeles utmärkt.

Med honom tränar jag också varje gång på "platsliggning" då helst med störning. Det här bara för att han verkligen behöver bli mera "störningstålig". Med bollen framför som externbelöning så går det finfint.

Som ni förstår så gav det här träningspasset mersmak.

Nä nu ut i kylan .


Inga kommentarer: