söndag 7 januari 2018

Time out

Så här tänkte vi nu
Ja här hemma har vi tagit lite time out från all hundträning ( se ovan).
Nä såklart inte från de dagliga göromålen som promenader och att vara lös på platser där det inte är så mycket snö.
Men från all på nåt sätt organiserad träning. Just nu chillar vi mest.


Så här kan de se ut.

Terrierpojkarna tycker att det är rätt ok. Men den svarta damen blir lite rastlös ser jag. Ja åtminstone ibland.
Anledningen till time outen är inte bara en utan rätt så många. Jag ÄR trött, hittar ingen inspiration, att harva med samma saker på totohallen känns rätt så döfött. Det känns verkligen som att jag inte kommer vidare och då tappar man liksom lusten ( då tänker jag att saker som vi tränat till leda liksom ska landa hos hundarna efter ett lite längre uppehåll).
Är egentligen jaktlabben en "brukshund"? Ibland känns de så och ibland inte alls. Ångrar mig lite att jag inte kört jaktträning från början. Men det är fasen inte lätt när man inte kan ett endaste dugg om den träningen. Så nu är planen att köra igång det på egen hand då.
Funderar skarpt på att anmäla mig till en kurs för noviser.
Sen behövs det ju också en hel, del vilt att träna på. Ja kommer tid kommer råd. Livet är ju till för att lära oss en massa saker och att njuta av stunden. Så vi tar det hela med ro då 😀
Sigge kommer nog att få bli min "brukshund". Funderar att köra igång honom på söket. Men är är det bara i tanken. Vi får se.....

Under tiden vi tagit time out/semester från lydnadsträningen så har vi roat oss med att köra lite drag med sparken. Sigge han har visat sig var en fena på det. Hilda hon är nog inte lika bekväm med att dra som han är. Så nu tänkte jag i varje fall köra drag med dom båda och vips så kommer det att bli hål i plånkan igen då. För då behövs ju "lite" utrustning då. Det är minsann dyrt att ha hund.
Så tänker jag under den här tiden träna lite annat. Rallylydnad blir det. Ja jag vet att jag sågat det tidigare men nu blir det till att testa det igen. Sen så tränar vi lite Nosework också.

I februari är tanken att jag ska köra igång på allvar igen. Då blir det lydnadskurs hos Emelie.

Ja det här var lite från oss.

Från vår promenad på nyårsaftonen.
Sigge, Elin, Hilda och Walle


Inga kommentarer: