måndag 15 januari 2018

Lite ljusare....

Ljuset dröjer sig kvar allt längre för varje dag. Ja jag vet att det bara är nån enstaka minut, men den känns. Det gör så att i varje fall jag också känner mig lite bättre till mods. Jag börjar rent av längta till våren med allt vad det innebär. Visst en massa jobb men jag vet att ljuset kommer att göra mig gott.
Jag har ju dessutom varit sjuk några dagar men är efter en AB-kur helt återställ men fortfarande rätt slut i kroppen. Jag borde kanske inte jobbat när jag inte mådde så bra. Vad är det man säger? Jo är huvudet dumt får kroppen lida. Ja jag får väl sälla mig till de korkades skara då. 

Som ni vet så har jag och alla hundar haft semester ett tag nu. Det har varit otroligt skönt men också väldigt nyttigt. Det är bara dumt att köra på när man inte riktigt orkar. Nä då var inte oroliga, jag ska inte tjata om FATIQUE igen. För det är det iaf ingen som förstår som inte varit där!
Klart slut varulvstjut 🐺 om den saken.

Här har det iaf äntligen blivit vinter. Temperaturen ligger mellan 10-15 grader minus. Nån dag med solsken i varje fall. Idag lite mulet och - 3. Dom säger att det ska komma mera snö och blåst dessutom. Ja det är väl bara att ta det som det är. Åt vädret kan man inte göra nåt.

Så torsdags hade jag äntligen ledig dag och dessutom lust för att vara ute nån timme. Tog med mig Sigge och Hilda och for till en plats som är lämplig att släppa hundarna lös på. Där fick dom springa av sig ordentligt. Sigge han tröttnar aldrig på att springa som en dåre. Hilda hon ger sig ganska så snabbt och då vill hon gå bredvid mig istället. Då brukar jag passa på att träna jaktfot. Där har hon gjort fina framsteg, ja iaf på den platsen. Det gäller väl bara att träna samma sak på en massa olika platser. Både med och utan störning.

Idag avslutade jag promenaden med att träna lite apportering med Hilda. Det gick ju faktiskt kalasbra. Att vila från träningen kanske inte är så dumt ändå? Lugn, fin och tyst hund. Snabbt, fint och rakt skick. Bra gripande och dessutom leverans i min hand. Duktiga Sessan 🙏

Så har också helgen gått och jag har haft förmånen att få vara ledig. Tänkte träna på toto men  orkade inte riktig pallra mig dit. Så det fick bli skogen i stället. Härligt att bara promenera och bara vara.

I lördags tog husse och jag med oss alla hundarna och drog till skogs. Hundarna sprang som galningar. Lite smolk i bägaren blev det då det låg rester av ett djurkadaver i skogen. Tur att vi såg det i tid och att hundarna tyckte att det inte var nåt att smaska på. Det jag undrar är faktiskt vad det var för djur. Det såg inte ut att vara når djur som varit intressant för människan att äta då hela bröstkorgen var intakt. Rovfåglarna hade i varje fall kalas.

På söndagen så for husse iväg på endurotävling tidigt så jag och hundarna tog oss en rejäl sovmorgon. Vilket väl var välbehövligt.
Sen drog jag till skogs med Sigge och Hilda. Den plats som jag tänkte promenera på var tyvärr full av kamouflageklädda män med bössa. Så vi drog till ett bössfritt ställe. Promenerade en timme och så tränade jag stoppsignal med Hilda vilket gick riktigt bra. Det tar sig minsann. Sen vart det leder det får vi se.

Tjing!


Inga kommentarer: