lördag 1 juli 2017

Mawerick Stars

Nu va det lĂ€ngesen IGEN! đŸ˜± Dags för skĂ€rpning.
Vad gör vi dĂ„? Samma som vanligt var jag pĂ„ vĂ€g att sĂ€ga. Jo dĂ„ jag trĂ€nar hund och jobbar. 
TrÀnar hund för att det Àr skoj och jobbar för att tjÀna lite pengar (fast lite kul Àr ju det ocksÄ).

Hur gÄr det dÄ?
Jo tack det gÄr framÄt. Labben har skapat sig en STOR förvÀntan pÄ arbete hon. Men tack och lov inte med ljud i varje fall. En underbar hund att trÀna med och hon gör framsteg vid varje trÀning. I söket gÄr hon som en raket. Har förstÄtt att hon ska ta lösrullen hos figuranten. SÄ den letar hon reda pÄ rÀtt snabbt faktiskt. Ett stort plus till Hilda som inte bryr sig sÀrskilt mycket om figgen. Tror att belöningen för henne egentligen Àr sjÀlva springandet och apportering förstÄs. Hon gör raka fina skick lÄngt ut i rutan. Gör fina pÄvis och numera kan jag ocksÄ hÀnga med i snöret utan att hon bli störd av att ha en bromskloss i andra Ànden. Vi har sÄ smÄtt börjat köra in den fasta rullen, GÄr vÀl si sÄ dÀr. Tror inte att polletten ramlat ner dÀr riktigt Àn. Men som sagt var hon gör rÀtt sÄ stora framsteg i söket.

Men för att kunna tĂ€vla i sök sĂ„ behövs ocksĂ„ den delen som kallas lydnad. Jo dĂ„ vi trĂ€nar pĂ„ den biten ocksĂ„ och det gĂ„r framĂ„t Ă€ven dĂ€r. Än fattas det detaljer för att kunna starta i appellen. Men vi skyndar lĂ„ngsamt min Hilda och jag. 
Först sÄ mÄste vi ju göra MH eller BPH. Satsar nog pÄ ett MH. Sen sÄ skulle jag verkligen vilja göra FBR (funktionsbeskrivning retriever) ocksÄ. Vi fÄr se vad jag hittar.
Jo sÄ kör vi ju pÄ med viltspÄrandet ocksÄ.


Dom andra dÄ?

Sigge han trÀnas i viltspÄr och behöver verkligen fÄ trÀna lite pÄ lydnad ocksÄ. Tanken Àr att gÄ en Noseworkkurs med honom ocksÄ.


Med Walle kör jag ÀndÄ pÄ med lydnaden vi trÀnar pÄ bruksets lÀgreklasslydnad. Vart det leder det fÄr vi allt se. Kanske ett lÀgre spÄr vore nÄt? Har iaf bestÀmt mig att Noseworka lite med honom ocksÄ. Han Àr ju sÄ duktig med sin nÀsa den hunden.


Den gamle mannen han njuter av sommar och hör och hÀpna solen ocksÄ. PÄ Àldre dar verkar det som att han mÄr bra i solskenet. Han som alltid tillbringat somrarna i skuggan. Min Àlskade Kung Gandalf. Nu kÀnns det dock som att tiden rinner ivÀg lite för fort.........

Over and out

Inga kommentarer: