måndag 29 maj 2017

Lite av varje men mest om Hilda

Hilda och jag har ju kursat en del sen senast. Sökkurs för Erik Wiklund (den bästa instruktören) och jaktträning för Kajsa Fagerström.

Vi börjar med sökkursen då. Verkligen en superbra kurs. Träffade en del gamla bekantskaper och gjorde lite nya. Trevligt.
Jag lärde mig verkligen massor på den här kursen. Vi har efter det tagit ett stort steg framåt i söket. Brukset är ju det bästa man kan pyssla med. Nu måste vi nöta på lite mera med lydnaden i appell och lägre i varje fall. Hoppas hitta ett MH inom snar framtid så att vi kan starta i en appell i höst. Ser verkligen fram emot att komma till start. Men vi har ju en liten bit kvar än.

Så var vi på jaktkurs i Mädan, Höga kusten ni vet. Rätt ok det med. MEN när man känner sig sågad redan innan kursen börjat så känns det minsann inte så himla skoj. Tänker inte gå in på några detaljer. Men en utbildad instruktör är faktiskt att föredra framför nån som "bara" tävlat och meriterat sina egna hundar. Vi fick förstås med oss lite matnyttigt och det suger vi givetvis åt oss och tränar vidare på. Dessutom skötte sig Hilda med bravur med tanke på det lilla vi tränat och kan om den här typen av träning. En fördel hade vi i och med att vi nött en hel del omvänt lockande. Måste verkligen säga att dag 1 minns jag inte ett skit av faktiskt. Antar att det var för att jag var så besviken efter sågningen. Att vara duktig på pedagogik är faktiskt en förutsättning för att kunna hålla kurs.
Fast vi hade ju trevligt och så fick jag umgås med Hildas fantastiska uppfödare en hel helg 😀

Igår tränade vi i varje fall sök, den första träningen sen kursen. Det var då det stora klivet framåt kom. Wow vilken sökhund jag verkligen har. Vi fortsätter bädda ut figgarna.Men nu med lösrulle. Se det funkade det med. Fyra figgar, fyra markeringar och fyra fina påvis. Älskade lilla vovve.
Så nu är det dags att ta steget mot den fasta rullen.

Vi har också viltspårat lite. Nu siktar vi mot lite skott i spåret och bara det är testat så kör vi på med öppenklasspåren.  Så får vi se var vi landar. Hoppas det håller hela vägen fram.

Over and out.

Inga kommentarer: