söndag 7 maj 2017

Länge sen nu

Av olika anledningar så är det länge sen jag uppdaterade här på bloggen. Främst för att tiden inte riktigt vill räcka till. Inte för att vi tränar lite (jo ibland så) eller för att det inte händer en massa hundiga saker i livet.
Vi har en massa roliga hundträningar och kurser att se fram emot och en del som vi redan varit på.
Nu i maj har vi varit på sökkurs och nästa helg ska vi på kurs i jaktapportering Hilda och jag. Sen i sommar blir det bruksläger med inriktning sök. så blir det förstås dom vanliga träningarna också. Så borde jag verkligen komma igång med dragträningen med Hilda.

Har iaf insett att det är dags att pensionera Walle från den intensiva träning vi hållit på med. Han är ju ändå 9 år. Så för honom blir det numera vardagsmotion och nåt litet lydnadspass ibland. Kanske kör jag igång med lite Nosework också, vi får se. Tillägger att han är frisk och kry 😀
Sigge han står på tillväxt så länge. Ja nu är det ju inte så att han ligger hemma på soffan och växer till sig. Han tränas i många olika hundsporter men inte för att tävla. Han är fortfarande VÄLDIGT omogen. 😉

Så min satsning kommer att bli på Hilda. Vilken hund. Vilken arbetsmotor. Vilken "pigg och med på all jag erbjuder hund".
Sen senaste blogginlägget har vi hunnit med en hel del.
Vi har gått lydnadskurs för Anna Lindelöv. Två dagar i Kilafors hundhall.
Vi har gått draghundskurs på Draghundcenter i Söderhamn.
Vi har gått anlagsprov i viltspår med godkänt resultat och mycket fin kritik.
Vi har gått sökkurs för Erik Wiklund. Två dagar här i Rogstaskogen.
Vi tränar sök i princip 1ggr/vecka.
Vi viltspårar också rätt så ofta.
Det vi i nuläget måste snäppa upp är väl lydnadsträningen. Men det kommer det också. Hoppas att jag snart blir lite piggare. Har nämligen haft en ordentlig svacka rent mentalt. En del saker kommer liksom ikapp mig.
Till helgen som kommer ska vi till Övik på jaktkurs. Det kommer att bli så jädrans spännande.
Så letar vi ett MH på lämpligt avstånd från Hudik.

Vad har vi lärt oss då?
MASSOR och kul har vi under vår resa. Att gå på kurs är verkligen så himla skoj. Ibland så blir två dagar på raken lite väl jobbigt för min trötta kropp och knopp. Men då försöker jag bita ihop och köra på. Vilar sen ett par dagar. Så är jag tillbaka på banan igen.
Vill ju hinna med så mycket. Livet är ju rätt skört och kort som ni vet 😱
Så vi lever här och nu vi 💖

Ja det här var lite kort om vad vi pysslar med. Jo jag jobbar också, 100%. Bara så ni vet 😂
I nästa inlägg så kommer jag att berätta lite mera om veckans sökkurs.

Inga kommentarer: