fredag 10 februari 2017

Lite om lite av varje

Idag har det varit en bra dag. För mig och för hundarna. Numera tar jag ju varje dag som den kommer. Igår var det en skitdag och den tillbringades till stor del sovandes i soffan. En promenad i stan hann jag med, då i sällskap av Walle. Tänkte träna lydnad på kvällen men orkade inte med det. Sov väl typ 15-16 timmar på raken. Eller ett par avbrott för mat och hundrastning blev det i varje fall.
Vaknade och var betydligt piggare idag.

Hade bestämt med en god vän att träffas och lägga spår. Bäst att passa på då snön håller sig borta.
Viltspår till Sigge. Ett kortare spår ca 350 m, lagt med bara klöv. Gick spåret direkt. Duktig vovve om än med ett lite för högt tempo. Spårnoga var han i varje fall. Ringade alla vinklar. Fixade alltså hela spåret galant. Satt ner honom ett par gånger för att lugna ner spårtempot en aning. Får nog ta och göra som jag gjorde med G då han var ung. Låta honom gå ett kortare spår innan han får gå det rätt spåret för att få ner tempot en aning.Hade Hilda med också. Med henne körde jag lite apporteringsövningar. Jo då vi har lite att jobba med på den fronten. Hon går ut rakt, fint och långt. Hittar dummiesarna fint men är en aning...... lös i sitt grepp. Det som hon apporterar allra bäst är bollar. Suck. En labbe som inte kan apportera finns det ens?
Jo då har läst i flera böcker och på flera forum att de ofta har för löst grepp. Ja det är väl bara att jobba vidare på det här. Än ger jag inte upp.
Hilda är bara så nöjd när hon fått jobba med apporteringen. Det är som att hon tyr sig ännu mera till mig efter vi tränat på det här.

Behöver lite tips på hur jag ska komma vidare med det här?
Har kollat lite filmer på den HÄR sidan och iaf fått lite idéer hur vi ska komma vidare i vår träning.
Nu sussar Sigge och Hilda tätt intill varandra i soffan. Strax ska jag tränga ner med mig dom jag med.

Läser vidare i boken " Starka tillsammans. I träning, tävling och tanke". Gillar det jag läser. Allt är väl inte nyheter precis men väl läsvärt i varje fall.

En intressant grej och något att fundera på är väl det här med detaljer och helhet.

Har du en störningstålig hund, då är det lättare att träna detaljer. Har du däremot en hund som är känslig för störningar så kanske du måste rikta in dig på att träna helheten?
Det tror jag faktiskt att jag köper. Ja i varje fall får det mig att tänka till lite extra.

Ja numera tränar vi mest för att det är sååå skoj. Tävling ÄR inte viktigt för mig. Det viktiga är att vi har kul tillsammans jag och mina hundar.

Trevlig helg!


Inga kommentarer: