tisdag 7 februari 2017

Hello

Ni undrar säkert vad vi pysslar med?
Ja vi tränar en del men inte alls som vi borde. Det är ju nu man ska köra igång på allvar med träningen igen. Det är ju nu man ska vara sugen på att träna massor. Tävlingssäsongen närmar sig med stormfart.
Vad händer då?
Jo Jonsson tappar i princip ALL motivation. Andra saker kryper sig sakta under mitt skinn. Värken har tagit över lite och ångesten och rädslan att bli sjuk igen har snart tagit över HELA mitt liv. Ja i varje fall känns det så. Just nu ska väl tilläggas.
Så vad gör man då? Jo man jobbar vidare med sig själv och med sina hundar 😄 Det gäller att sparka sig själv i baken och försöka. Än så länge så orkar jag iaf lite till. Fast ibland, när ångesten snörper ihop strupen så att det känns som att man inte kan andas då är det svårt riktigt svårt att ens komma upp ur soffan. 😟 Livet är lite väl tufft ibland.

Just nu ligger siktet på tävling lååååångt borta. Siktet är nu inställt på träning. Precis som jag gjorde sommaren 2105 (världens värsta sommar). Då hittade jag mitt i allt elände ändå motivation till att träna. Dessutom blev det helt plötsligt så att vi i den träningen gjorde fina framsteg. Så fina att det räckte till en seger i appellsök och uppflytt, 289 p lyckades vi skrapa ihop (10-10 på söket) 🏆🎉🌟
Det är dit jag vill hitta tillbaka, till den träningsglädjen. Att träna för att det är skoj utan att känna krav för att tävla.

Walle är numera pensionerad från söket men vi har hittat andra saker som vi tränar på. Vi kör Nosework, spår och lydnadslydnad. Visst saknar jag att träna sök med den bästa sökhunden. Men han bli 9 år i år och söket är en tuff gren att träna. Så vi trappar ner lite. Han kommer givetvis att få vara med nån gång ibland förstås. Uppletande och spår kör vi vidre med förstås.
Vi har så smått börjat träna på momenten i startklass och klass 1. Sen får vi se vad det blir av det hela.

Hilda har fått starta upp med sökträningen och det går galant. Raka fina skick. Än så länge kör vi bara grunder och väldigt basic. Bäddar ut figuranterna, går tillbaka till stigen och skickar. Hon har fått testa att gå ut på vindsidan på i förväg utlagd figurant, det har gått riktig bra det med.
Lydnaden tar sig den med. Tränar på lite grunder här hemma och utvecklar dom lite mera på totohallen. Idag har i tex tränat på vä halter. Det börjar hon bli riktigt bra på. Raka fina sättanden. Vi kör i 3 minuters pass vilket är väldigt lämpligt för henne. Leker en stund sen ett nytt 3 minuters pass. Lite olika hur många sån pass det blir på varje detalj vi tränar. Men 3-4 verkar vara det hon orkar just nu.
Sen så har jag bokat in oss (Hilda och mig) på 3!! kurser. Först ut är en lydnadshelg för Anna Lindelöv, sen ett sökläger för Erik Wiklund och efter det en helg med jakträning i Övik för Kajsa Fagerström. Så den här våren kommer vi att ha fullt upp. Det känns riktigt bra.

Sigge då? Med honom kommer jag att sikta in mig på viltspårandet och Nosework. Han är en fena med sin nos den hunden. Lydnad kör vi till husbehov. Han börjar bli rätt duktig den killen också. Men att orka träna lydnadsbiten seriöst med 3 hundar blir alldeles för mycket.

Gandalf han fyller ju 13!! år i april så han är flockens pensionär numera.

Ja det här var ju lite nytt från oss i varje fall.

Ha det bra!

Inga kommentarer: