måndag 19 december 2016

Lite nytt från oss

Här händer det grejer. Både positivt och negativt. Lite dåligt med träning har det varit den senaste tiden. Anledningen är att jag är så TRÖTT 💤 Ja en sån där trötthet som knappast går att sova bort. Men jag gör så gott jag kan ändå. Vi har iaf julat till det här hemma. Bara lite bakning kvar. Så ska julgranen fram förstås 🎄. Men hinner man inte med allt så blir det ju jul ändå.

Igår var det iaf dags för sökträning för mig och Walle. Laddad hund hade jag och han gick som tåget 🚊 Precis som vanligt då 😉 Fyra figgar avklarade. Skickar på den femte. Där krånglar det lite. Fick skicka om men se då fick han napp. Full fart på väg in mot mig och stigen. Då händer det som inte får hända. Han gör sig illa. Eller har han bara trampat fast i tjänstetecknet. På terriervis inte ett ljud. Höger bakben liksom hänger nedanför knäleden ner mot foten. Har han brutit benet? Jag blir så jäkla rädd 😱 Han har ont det ser jag på honom, han köker i ryggen. Precis så som han visar när han inte mår bra. Prinsen min. Måtte det inte vara nåt allvarligt? Efter en liten stund stödjer han på benet i varje fall. Men slutsökt för idag. Husse hämtar honom så han slipper sitt i bilen och bli kall. Order ges om att ge smärtlindring då de kommer hem.
Senare på kvällen ser jag att han fortfarande är låg. Vilket i hans fall betyder att han har ont. Så vi kör med smärtis några dagar så ser vi vart det tar vägen. Känns inte som att vi behöver ett veterinär besök just nu i varje fall.
Nu blir det vila några dagar och bara korta koppelpromenader för Prinsen.
Har ju en tid funderat hit och dit om jag ska fortsätta med Walle i brukset då han blivit så skotträdd. Kanske det här var ett tecken på att vi ska börja med lydnadsklasser precis som jag funderat på? Ja inte vet jag men vi får se. Först och främst ska han bli bra i sitt ben.

Hilda har precis kommit in i sitt första löp. Grabbarna är tysta och lugna. Lite ovant att inte höra nån serenad från dom. Walle är ju kastrerad sen flera år. Gandalf blev av med sina kulor i höstas pga testikelcancer och Sigge är för tillfället chipkastrerad. Skönt!
Hilda är lite låg i sitt löp. Sover mest. Egentligen ganska så skönt då en del tikar blir så stressade då de löper. Tänkte i varje fall att hon ska få vara fin då hon löper så jag satte mig vid symaskinen och sydde tikskydd. Efter några prototyper så hittade jag till slut en modell som passar fröken Hilda.

Hilda i sitt nya fina tikskydd

I fredags fick hundarna tuggben och dom tyckte det var toppen och det tycker ju jag med. Rena fina tänder blir det ju då. Efter det blev fröken Hilda lite lös i magen för att på söndagen få riktig rännskita 💩 Inte kul. Inatt tror jag att hon varit ut typ varannan och ibland varje timme. Tur att man iaf bor i hus med möjlighet att släppa ut henne på gården. Tänk om man bott i lägenhet typ tre trappor upp utan hiss. Då hade det liksom varit ännu värre.
Har iaf påböjat Canikur och så får jag väl pallra mig in till stan för att köpa lite skonkost då. Så får vi se om hon blir bättre. Blir hon inte det så får det bli ett besök hos veterinären för henne också. I nuläget är hon iaf ändå rätt så pigg.

Ja sjukstuga är det ju här då. Så ikväll så blir det totohallen för Sigge. Ska bli skoj att se vad han kommer ihåg från lydnaden.

Ha en fin julvecka och stressa inte ihjäl er !


Inga kommentarer: