söndag 4 december 2016

Lite av varje

Dags för ett nytt inlägg då.
Här tränar vi på minsann. Totohallen är ju bara så bra att ha nu när temperaturen börjar krypa neråt.
Ja vi har väl inte varit där så himla mycket än. Man måste ju jobba också. Men ambitionen är det inget fel på 😉

Hilda har iaf varit med på sökträning, ja sök som i brukset då. Sökträning med Zorrogänget 😁
Eftersom hon inte gjort så många sökskick i livet så är det väl till att börja från början då.
Så vi bäddade ut figge nr 1. Det gick ju finfint det. Figge nr 2 gick vi ut och vindade. Det gick ju bra det också. Sen så strulade det resten av den träningen. Nästa gång ska matten ha silvertejp över sin trut 🙊 Tjata är ju inte lönsamt det. Men sammantaget så kan man säga att det faktiskt gick riktigt bra. Hon har ju bara sökt ett par gånger tidigare i sitt liv. Men jag tror verkligen på henne i söket. Hon kommer att bli en superduktig sökhund. Man får väl bara ge det tid. Polletten måste ju liksom ramla ner den också.

Denna helg ingen sökträning med  Zorrogänget så då passar jag på att träffa andra hundvänner och dra till skogs. Men i bilen finns Hilda och Walle. Lite sökövningar för Hilda och uppletande för Walle.
Har iaf en plan för dagens träning. Då följer vi den då. Låt hunden jobba och var tyst får bli dagens mantra 😂
Började med Hilda. Utbäddning av figge. För att få raka skick och då på fullt djup också. Laddad hund, nya leksaker. Tre figgar alla utlgda på samma sätt. Se där. då gick det riktigt bra. Dessutom så lekte hon så jkla bra med figgen. Se där, då har lekträningen också gått bra. Då fortsätter vi så här på kommande sökträningar. Det här kommer att bli så kul.
Markeringar får vi väl också dra igång att träna separat. Hon kommer att bli rullehund hon med. Svårt att vå en svårskallad labbe att skälla i söket.

Walle han fick träna lite uppletande han. Oj där tog det allt en stund innan han förstod vad jag var ut efter. Han trodde nog att det var personsök han. Lillgubben.

Så blev det ju fika förstås. Glögg, pepparkakor och grillad korv med bröd.

Idag tog mannen i huset och jag en långprommis med 3 av fyra hundar. Gandalf fick vara hemma och vila då han gick långpromenad igår och blir lite stel i kroppen efter sån fysisk ansträngning.
Vi upptäckte ny skog och fina promenadvägar i den skogen. Helmysigt var det. Hilda fick ha långlina på då hon fortfarande håller på med sitt "dra på spår i skogen". Grabbarna fick turas om att vara lösa då de har en tendens att "dra igång" varandra på ett negativt sätt. Dom var så nöjda alla tre efter promenaden. Sovit som smågrisar hela kvällen. Här kommer lite bilder från dagens promenad 😀

I morgon tar vi tag i lydnadsbiten. Då blir det totohallen.

Inga kommentarer: