torsdag 29 december 2016

2017

Ljuset återvänder. Snart är det ett nytt år. 2017. Smakar på det lite, hrmm. Låter som ett bra år. Så det ser vi fram emot.
Familj, hundar, vänner, hundträning, kurser och skogen. Låter hur bra som helst i mina öron.
Planer? Jo då det har vi många 😀 Sen får vi se hur många som vi fullföljer. Det har ju varit lite si och så med det under åren.

Slutar iaf 2016 med att på allvar köra igång fröken Hilda i söket. Igår var det nämligen dags. Hade en plan för träningen och följde dessutom den, hela träningen.
Planen är att få henne att gå ut raka skick på fullt djup redan från början. Så den här träningen "bäddade" vi ut figgarna. Rakt ut på ca 60 m djup. Gick hur bra som helst. Vilken fart och vilken bra lek med figgen. Hon har blivit riktigt duktig på att leka med alla, inte bara med mig. Sista figgen la vi ut i förväg. Fin vind gjorde att hon kunde vinda in den fint. Ja iaf 2 skick senare då efter att matte hade tänkt till lite 😂 Så himla nöjd med hennes första seriösa sökträning. Hon kommer att bli en riktigt duktig sökhund min Hilda.
Jag har bestämt att hon ska bli en rullehund. Så då blir det till att lära in markeringarna separat då.
Håll tummarna för att det går bra. Då kanske vi kan starta en appell till sommaren/hösten.
Så länge som det är snöfritt i skogen så kör vi på med Zorrogänget.
Så himla värdefullt med ett träningsgäng som nöter på med träningen baske mig varenda helg året om. Dessutom försöker jag att hänga med på lydnadsträningen med samma gäng två gånger i veckan. Fast med skiftgång på jobbet funkar det ju inte alltid.
Känner mig verkligen lyckligt lottad över att få tillhöra detta bästa gäng 💕

Hur ser planerna ut för 2017 då?


  • Gandalf -lever sitt pensionärsliv.
  • Walle  - trappar ner söket med honom. Tänker ändå försöka mig på en Lkl sök, så jag nöter på med lydnaden med honom. Han kommer att få söka lite mera sporadiskt. Han kan ju det här och behöver bara underhållas ibland. Sen kanske jag kör igång honom på Nosework igen. Funkar det fint så blir det kanske nån sån tävling till och med.
  • Loppan- fortsätter sitt lyxliv som ensamhund i Boden hos min dotter.
  • Sigge - får stå på tillväxt ett tag till. Aktiveras med spår, enstaka sökövningar och lite lydnad (här hemma). Kanske kör jag igång med Nosework på honom.
  • Hilda - viltspårprov så fort säsongen drar igång. Så tränar vi på med sök och brukslydnad. Så ska jag ju såklart försöka mig på det här med jaktträning också. Med henne är planen ett viltspårchampionat samt komma till start i en Akl sök. Så ska hon ju HD/AD röntgas också. Så ska vi ju gå lydnadskurs också, i februari. För en instruktör som heter Anna Lindelöv Det ska bli sjukt spännande. Två hela kursdagar samt en dag med teori. Så bra upplägg där man har en teoridel också. Där kursledaren berättar om sin filosofi med träningen.
Sen har jag såklart planer för mig själv också. Men dom håller jag också för mig själv.

Tjing! 💪

Bild från nätet

1 kommentar:

Unknown sa...

Lycka till med alla planer!

ps. det blir en Pudel till att börja med för oss.

MVH
Olof Lidström