tisdag 2 augusti 2016

Tisdagsträning

Dags att ta tag i lydnadsträningen. Eftersom jag var för trött för att åka på sökgängets lydnadsträning igår så blev det träning ikväll istället. Hade bestämt träff med en kompis som varit upptagen med annat ett tag. Saknat våra träningar. Men ikväll var det iaf dags att ses.
Vi började med lite surr. Läste på lite om de nya lydnadsklasserna och förändringarna i brukset som kommer att träda i kraft nästa år. Så dags för lite träning då.

Först ut var Hilda.
Vi nöter på med ingångar och det som ska bli en snygg linförighet/fritt följ. Det tar sig minsann. Tro det kommer att bli riktigt snyggt så småningom. Hon håller fin position och har fin kontakt.
Så tränade vi på lägganden som blir bättre och snabbare. När vi ändå höll på med läggande så testade vi lite kryp också. Fantastiskt hur lätt hon lär sig :)
Sitt kvar tränades det också på. Sitt-vänta - jag kastar iväg en leksak och hon får vänta på varsågod. Det ordet får hon när hon "stirrar" ordentligt på leksaken. Hör och häpna hon väntar till V-ordet kommer sen så kommer hon tillbaka med den också och vill leka med mig. Duktig kicka.
Jag har en stor tro på att den här hunden kommer att bli nåt riktigt bra.

Så dags för Walle då. Prinsen skötte sig riktig bra. Ända tills åskan började mullra. Då ville han till bilen. Men innan det så körde vi fritt följ, där han börjar få en riktigt snygg position och är med mig till 100 %. Hopp över hinder, inkallning och läggande under gång hann vi också med. Allt gick verkligen bra denna kväll.
Så jäkla trist att Walle blivit så berörd av skott och åska. Vet inte om det är vanligt att hundar blir det då dom börja bli lite äldre?? Har hört det men vet inte om det är så? I hans fall verkar det ju stämma. Så jäkla trist.

Lagom när vi kom hem kom åskan och regnet. Det var väl tur det.
Natti! För nu ska jag hoppa i säng. Läsa vidare i "Springpojken" sen sussa! Om jag törs....Inga kommentarer: