tisdag 2 augusti 2016

Sommar!

Ett tag sen senast, igen. Orkar/har inte tid att uppdatera lika ofta som förr. Men vad gör det? Folk läser väl ändå inte bloggar som förr? Fast jag gillar bloggar jag och det är kanske därför jag envist håller kvar vid den här ändå ;)

Här löper iaf allt på som vanligt. Ja iaf nästan. Vi tränar en del men inte lika ofta som förr. Ja det märks ju förstås. I både sök och lydnad.

Vi har varit och simmat med Hilda och hon har varit på restaurang i stan. Båda gick superbra!

I söket går Walle riktig bra men de detaljer som fanns förr finns inte riktigt längre. Som tex återföringarna till stigen. Ojoj vad vi har att göra där. Men resten sitter numera rätt bra. Så vi får väl traggla ett tag med koppel, klicker och godis. Så ska vi se att det funkar sen. Trots att det var riktigt hett i lördags när vi tränade så gick han ju riktigt bra. Så nöjd man blir när det bara funkar. Vet ju också en bidragande orsak till att återföringarna inte funkar. Hans matte måste lära sig att inte snacka med figgarna på vägen tillbaka till stigen.... Silvertejp på kanske vore bra? ;)

Lydnaden funkar ta mig sjutton bättre när vi inte tränar så ofta. Där har han fått en riktigt bra position i fria följet och dessutom håller han ihop så mycket bättre och längre utan belöning. De andra momenten för lägreklass sitter riktigt bra. Äsch kanske inte krypet. Så det måste tränas mera på. Kanske kanske kanske blir det nån tävling fram emot hösten ändå? Vi får se minsann.

Vi får väl ta tag i det regelbundna tränandet igen så ska det säkert gå bra!

Loppan och Gandalf dom får numera betraktas som mina sällskapshundar. Tänkte i fall nån undrar?

Med Sigge ligger jag just nu lågt med det mesta. Ska lägga en del krut på miljöträning under semestern. Sen så kommer det också att ska en del förändringar vad det gäller honom. men det återkommer jag till när det blir aktuellt. Jo jag försöker i varje fall träna en hel del lydnadsgrunder här hemma. Det går rätt ok faktiskt. Så vi får se kanske han blir en "brukshund" så småningom han med?

Så till den lilla labben då.
Där går det framåt med raketfart. Hon lär sig snabbt och är ju så mycket will to please, ja iaf om man jämför med mina terriers. En kul hund att träna med. Men lite spännande är det allt att det där med apportering, ja i varje fall "hålla fast" kan vara lite speciellt med en labbe. Det trodde jag fasen inte. Men men vi ska nog få till det också. I vattnet är hon minsann superduktig på apporteringen. Håller fint ända tills hon lämnat över till mig men på land......  där finns en hel del att önska. Kan inte träna som jag gjort med mina terrier i varje fall så där får jag lov att hitta ett annat inlärningssätt.

Med henne "går jag" en onlinekurs som är riktigt bra. Synd bara att internethelvetet inte funkar riktigt som det ska, morr. Jo då bitvis funkar det bra men inte hela tiden.

Inkallningssignal sitter fint, närsökssignal börjar sitta bra det också. Så har vi precis börjat med stoppsignal. Hon lär sig det här riktigt snabbt den lilla sessan. Så vi nöter iaf på med de grunder som tillhör kursen. Så får jag väl så lov att gå och kolla på nåt nybörjarprov iaf så jag får lära mig hur det går till.

Visst verkar det skoj det här med jakten men som med alla andra hundsporter så behövs likasinnade träningskompisar. Man behöver träna med dom som kan detta rätt bra. Men som det ser ut så finns det för närvarande varken sån eller nån bra kurs att gå. Alla har vi ju varit barn i början och behöver massor med hjälp att komma igång.
Så då får det här med jaktträningen bli en bisyssla och brukset och ffa söket en huvudsyssla i stället.
Vi har ju testat nån sökövning och där går det undan kan man säga. Dessutom har figgarna ett gediget jobb framför sig ;) Ja iaf vad jag kunde se, hihi.

Tror jag ska testa att shejpa fram lite beteenden med Hilda. Så fram med stora Canisbibeln igen då.

Ja det var lite nyheter från oss!

Inga kommentarer: