onsdag 29 juni 2016

Funderingar

Funderar vidare. Att Sigges små funderingar på okända karlar skulle få honom att bryta ett viltspår finns faktiskt inte på världskartan! Spåret är så mycket värt för den hunden så det kan jag direkt utesluta. Han gick ju spåret hos den domaren som han var skeptisk mot. Så varför skulle han då inte gå spåret hos den som han visade att han efter en stund visade så klart och tydligt att han var ok?

Varför tog han spårupptaget i rutan så jäkla snyggt, varför spårade han ca 70 m med ett verkligt intresse och riktigt bra? Varför STANNADE han och vägrade gå en endaste meter till? Varför fullkomligt sprang han tillbaka till bilen med mig i släptåg?

Den enda förklaringen som jag kan komma på så här i efterhand när jag analyserat hundens beteende i MÅÅÅÅNNNGGGAAAA timmar är att:
det var rovdjur som gått där nyligen. Troligtvis björn med det kan ju finnas nån ensamvarg i området också? För nåt etablerat vargrevir finns det ju inte där.


Bild från nätet


Får väl testa av med att ta med en för Sigge okänd karl i släptåg på ett spår de närmaste veckorna. Går det bra så är det väl bara att boka ett nytt spårprov. Tilläggas kan väl att den andra hunden som också gick prov denna kväll. Vindade mycket i sitt spår. Så nåt vilt var det ju där i varje fall.

Igår kväll så tog jag med mig Walle och Hilda för lite lydnadsträning.
Vi for till Ullsäter och fotbollsplanerna, alltid bra att träna med massa störningar. Matcher pågick på flera planer.

Först ut var Hilda som till en början bara fick "vara", alltså passivitetsträning. Den hunden kan faktiskt vara passiv överallt och trots att det pågår en hel del aktiviteter runt omkring henne.
Efter passiviteten vill vi ju knäppa på on-knappen. Se den funkar den med. Lite träning på fotposition och det som ska bli linförighet/fritt följ. Belöning först med godis sen med lek. Hon börjar få ett riktigt bra grepp i vår kamplek och hon återvänder till mig efter att ha vunnit leksaken. Framgång. Att vara med matte och leka trots att barnen på fotbolls plan springer runt, skriker och jagar en boll. Det tycker jag är bra gjort av en 5 månaders valp. Vi nöter också vidare på grunder så som sitt, ligg osv. Det går framåt minsann.

Wallemannen var på ett riktigt busigt humör denna kväll. Länge sen han tycket att det var så skoj att träna. Tror både han och jag fick en kick efter att vi varit hos Emelie och tränat förra veckan. Tänk vad en bestämd matte kan göra underverk.
Vi tränade vidare på linförigheten där vi måste ha bättre poäng än vi fått tidigare. Han släpper lite i ffa hö halt. Så nästa pass kommer att inrikta sig på högerhalter.
Så körde vi inkallning där jag tror han går för en 10 p. Framförgåendet supersnyggt, men kan bli bättre.
Sen så busade vi en hel del den här kvällen. Bäst att passa på när han är på bushumör. Älskade Prinsen min.

En härlig kväll. Solsken, duktiga hundar och en fin vän. Kan knappast bli bättre.
Jo nu längtar vi till sökskogen!

Inga kommentarer: