måndag 9 maj 2016

Spår, sök och lydnadskurs

Tiden går och så här på våren har vi fullt upp. Trädgården, eller man kan väl kalla det nåt annat nu eftersom det ser ut där så att man kan få nåt fel!
Det positiva är väl att min frösådd är så himla fin detta år och att växthuset är färdigstädat. Så tanken är att plantorna ska flytta ut vilken dag som helst.
Söker dessutom en dagbädd att ha där så man kan vila bland allt grönt.

Vad har vi då gjort sen senast?
Vi söker, spårar och lydnadstränar. Alltid lika skoj.

Sökträningen går riktigt bra för Walle. Han behöver verkligen kontinuitet i sin sökträning. Varenda vecka om han ska hålla sin vanliga klass. Tror absolut att han fixar en lägre tävling i nuläget, ja iaf söket. Fast det finns detaljer att träna på. Nu ska vi träna in bakom i återföringen. Så får vi se om det blir bra eller om han blir för "låg" då.
I lydnaden är vi otroligt ringrostiga kan man säga. Fast mycket sitter riktigt bra hos honom. Det gäller ju att finslipa detaljer då jag troligtvis kommer att avstå platsen med skott om vi kommer till start i nån tävling.

Viltspårandet går bra för Sigge han imponerar på instruktören och vi är nog klara för anlag och öppenklass. Riktig skoj att se honom i spåret. Ingen terräng är för svår för den här killen.

Så har Sigge och jag varit på lydnadskurs. Ja Hilda fick vara med på ett hörn hon med.
Hur gick det då?? Jo det gick BRA!

Tänk jag som har haft så svårt för all hans energi på lydnadplan. Mest tyckt att han är rätt så stökig.
Nu har jag verkligen fått redskap för att ta tillvara på den energin och göra den till nåt väldigt positivt. Nu kör jag igång hans träning på riktigt allvar. Vi ska bli ett fantastiskt team i skogen och på lydnadsplan. Tänker verkligen gå "all in" med den hunden.
Så kommer här lite skryt då. Den som inte vill läsa kan hoppa över.
" Den hunden tar jag med mig hem och behåller. Superhärlig hund. Pigg och alert. En fantastisk hund som du kan komma långt med i brukset" Det var instruktörens ord denna dag. En riktigt duktig instruktör dessutom. Stolt matte kan man säga!

Men det finns också massor att tänka på. Jag måste verkligen jobba med hans koncentration och vårt samarbete. Jag måste se till att jag blir den största resurs han har. När jag får till det så kommer träningen att gå galant. Belöningen för honom är ju leken. Nu ska jag försöka hitta den ultimata leksaken också. Det som är det bästa med hela kråksången är att han verkligen vill leka med mig.

Med Hilda är det ju tänkt att jag ska utöka mitt hunderi med jaktträning. Nu fick hon ju också ver med på ett hörn på lydnadskursen. Spännande att se hur hon kommer att bli i framtiden. Hon gillar också leken. Kamp och jakt. Men mest av allt så gillar hon GODIS! Så pass att det känns lite jobbigt! Så den belöningen blir det bara när hon gjort nåt riktigt bra!

Kul att alla mina hundar är så olika :)

Ha en fin vecka!




Inga kommentarer: