måndag 30 maj 2016

Anlagsprov!

Så har ytterligare en vecka lagts till livets handlingar. Alltid händer det nåt spännande och alltid lär man sig nåt nytt. Städa det kan jag redan så det gör jag inte så ofta ;)

Äntligen sök med Zorrogänget, manfall denna gång också. Men fyra tappra var vi i varje fall. En "nygammal" ruta. En speciell sådan kan man säga. Den innehåller en hel del slaktavfall  och en stockfälla med lockbete. Visserligen inte en gillrad fälla. Men hua! Tror man "jagar" mård med den!? Mycket "spännande" kan man hitta i skogen!

Så till söket då. Walle gick ju så bra senast. Men jag valde ändå att backa en del i träningen. Bäddade ut figge nr 2 och nr 1. Ja i den ordningen. Startade på figge nr 1. Fint ut, fin markering och finfint påvis. Trots en släpande matte i påviskopplet. Figge nr 2 samma lika.så fint. Så då tog jag beslutet om att köra som vanligt på figge nr 3. Lade alltså ut den i förväg. Skickade hunden som gick ut fint till LEGA NR 1!! Men vad sjutton. Ja ingen katastrof. Skickade om honom. då började "surrandet". Suck! Blev irriterad och det märkte han ju såklart! Då vill han ju absolut vara matte till lags, så då BLINDMARKERADE han!!!! Inte bara en gång utan flera!! Suck suck och dubbelsuck. Japp lösrulle då på nästa skick och nästa. Dom två sista figgarna bäddades ut och fastrulle kom på. Avslutade med det här då allt var på topp! Varför gör han på detta viset??? Om jag det visste!
Så planen för sökträning har ändrats.


  1. Sen tidigare så vet jag att jag bara kan sökträna med honom 1ggr/vecka!Så varför gör jag inte det??
  2. Vi får backa rejält i vår träning. Utbäddning och en massa vittringsövningar. Vi ska också köra en del Noeswork för att "få igång" nosen igen.
  3. Aldrig nånsin bli irriterad på honom i söket.
  4. Säkert en del annat också som jag glömt! Jo jag ska köpa mig en bra kalender. Att planera träningarna är nog A och O.
Nu till nåt helt annat. Sigge har klarat anlagsprovet i viltspår. GRATTIS till oss. Nu skitar vi framåt mot, Öppenklass och SEVCH. Hoppas vi i varje fall.
La iaf ett spår på lördag som vi gick på söndagen, 24 timmars liggetid, ca 650 m. Blött och rinnande vatten på ett par ställen.  Det fixade han riktigt bra. Trots att husse och Hilda fanns med där bak i hasorna. Duktig kille. Så snart är det väl dags att boka ett öppenklassprov.Så nöter vi ju på med lite lydnad. Det går framåt det med. Alla tre som lydnadstränar går riktigt bra. Loppan ska få börja hänga med på viltspårsträningarna. Så får vi se om hon klarar öpppenklass spår med skott. Vi får träna lite så ser vi väl! Ett anlagsprov fixar hon med all säkerhet.

När man har hund har man då aldrig tråkigt!

Inga kommentarer: