onsdag 20 april 2016

Vad händer hos oss?

Nu har det varit tre gånger teori på viltspårkursen jag börjat. Det kändes som ett riktigt bra upplägg. Så snart är det dags för spårskogen med kursen. Det ska bli riktigt spännande.
Roligt också med så många olika raser och förare med olika erfarenhet.

För Sigge finns det en plan. Anlagsprov, viltspårchampionat (hoppas). Fixar han det så är planen att komma vidare. Kanske nån tävling. Vi får se!
Man kan ju kanske satsa på viltspår KM i höst? Så kan man ju också rapportera sina resultat till terrierklubben och hoppas att man har en chans att komma med bland de bästa på listan för årets viltspårterrier ;)

Har kört igång lite viltspår med Hilda också.
Hilda ska ju meriteras. Men där måste vi ju vänta på att hon blir 9 månader innan vi får gå några prov. Det blir i oktober det!

Här hemma löper det på riktigt bra med den nya tjejen. Hon är accepterad av flocken. Sigge och hon är verkligen bästisar. Dom leker riktigt fint och ibland också väldigt tufft. Hilda är en rätt tuff brud, ja iaf i leken med Sigge. I andra situationer kan hon vara lite försiktig.

Annars så sover hon ju rätt mycket. Hon är ju valp.

Har börjat med att klicka och att vissla in henne. Invisslingen har gått superbra och hon kommer numera 100% av gångerna jag visslar. Tjoho!
Klickerträningen går också bra! Hon får lära sig att man inte får ta belöning förrän man får ett klick eller eller ett belöningsord. Det känns som att hon har rätt lätt för att lära.
Har också börjat med gripa och hålla fast inför det som är tänkt att bli en bra apportering, så småningom....
Hon är följsam och hänger gärna med i skogen.
Vi har också börjat med lite koppelträning och nu när jag framöver är lite mera ledig så ska vi lägga lite mera krut på miljöträning. Fast hon hänger ju med på allt idag också. Men tanken är att vi ska utöka den lite mera.

För Walle funkar söket riktigt bra igen. Har tittat tillbaka på det "minnen" som dyker upp på FB och ser att han varje vår ungefär vid den här tiden de senaste åren haft samma bekymmer. Kanske är han som en del människor, lider av nån slags vårdepression?
Nu har vi iaf varit på massage och masserat upp hans stela vintermuskler. Så nu känns det rätt ok igen. Backar ändå lite i sökträningen.
Har kört en hel del spår med honom den senaste tiden. Där går han klockrent så vi kanske anmäler till en spårtävling framöver.
Måste väl dra igång med lydnaden igen i varje fall. Så vi får se vad vi kommer ihåg av den biten.
Jag kommer i varje fall att köra viltspårproven med honom också. Det ska bli kul :)

Nä tjing på er! Vill ni följa oss i vår träning framåt, se foton på mina fina hundar? Ja då är det bäst att ni hänger med här på bloggen och på hemsidan www.mawerickstars.se  För jag kommer att vara mindre aktiv på FB framöver.

Inga kommentarer: