fredag 11 mars 2016

Hipp hipp HURRA!

Ojojoj, nu var det länge sen igen.

Här händer det i varje fall en hel del. Vi har firat två födelsedagar! Walle fyllde 8 år den 29 februari och Loppan fyllde 7 år den 10 mars. Så hipp hipp hurra för dessa två fantastiska individer.

Loppan

Walle 

Sen så tränar vi förstås vidare. Vi söker i snöiga skogen, vi tränar lydnad på totohallen och i köket, vi simmar hos Utomskogens Hundcenter och vi är ute i skog och mark.

Sök i snöig skog är väl inte det som passar oss precis. Jag blir fruktansvärt trött eftersom jag inte alls återhämtat mig så snabbt som jag hoppats på. Walle han får snöklumpar i pälsen som irriterar honom en hel del.
Sist så hade jag overall på honom men den tror jag nästan besvärade honom mera än snön. Fast han gör ju sitt jobb ändå. För övrigt så gick overallen sönder då han fastnande med den i nån gren i skogen. Sen så tycker jag att risken att hunden ska skada sig då det är så pass djup snö är väldigt stor. De tar ju full fart och ser inte vad som döljer sig under snön. Så hädanefter så kommer jag att backa tillbaka till att bädda ut figgen så att det blir bättre förhållanden för min hund. Ja i varje fall så länge det är snö i skogen. Men kul är det ju i vilket fall som helst.

Lill-Sigge börjar förstå att det är matte man ska vara med, inte alla andra hundar som tränar i närheten. Visst han har fortfarande svårigheter då hundar skäller och springer snabbt i närheten av honom. Han tror att alla vill leka med honom han. Men vi tränar vidare på kontakten. Där emellan kör vi ju också momentträning. Vilket börjar bli riktigt skoj då han visat sig fatta rätt så snabbt vad jag vill att han ska göra. Så vi nöter vidare och hoppas på start i brukset 2017 då med de nya reglerna.

Sugen på att gå kurs börjar jag att bli. Ska ju visserligen gå en viltspårkurs med Sigge men det är ju liksom inte detsamma som att gå en lydnadskurs det. Ska nog kolla va Emelie på Bruksviljans Hundtjänst och Kennel har att erbjuda framöver. Antingen en hel kursdag eller så nån privatlektion. 

Så är det väl dags att kolla efter nån söktävling för Walle framöver. Ska förresten köra spår också. Ja i varje fall som det ser ut just nu. Så då blir det till att träna på det också :)

Tjing på er!

Inga kommentarer: