fredag 4 december 2015

Önskelista

Jag drömmer minsann vidare. Om allt möjligt. Mest om att må som "förr". Innan sjukdomen hoppade på mig. Kan inte tänka så men dom tankarna bara kommer dom. Att få tillbaka den mentala orken ligger högt på min önskelista. Mest av allt försöker jag verkligen prioritera det jag känner att jag verkligen vill göra i mitt liv. Att må så dåligt och vara så trött som jag varit denna sommar och under den tid jag behandlats trodde jag knappt var möjligt. Visst många tycker att jag sett pigg ut. Att jag orkat hänga med på sökträningar har väl många sett som att jag ändå mått rätt så bra. Men nu när jag ändå mår lite bättre så förstår jag själv hur jäkla dålig jag varit. Säger bara fy fan!
Jag är så trött på att ha ont, eller sån svår smärta i mina fötter att jag snart inte orkar med det. Igår var en riktig skitdag!!!

Men jag har också lärt mig massor under den här tiden. Den listan skulle bli rätt lång om jag skrev ner den här. Så det skiter jag i! Men en sak ska jag iaf skriva. Lev här och nu. Det är det som är själva livet.

Hundträning och att vara i skogen, ger mig massor med positiv energi just nu. Så det är väl vad jag pysslar med på dagarna. Ja lite andra saker också. Man kan ju säga att dammråttorna växt sig stora under dessa månader. Visst det är inte en sån viktig sak. Men att ha rent omkring sig gör ju att det iaf känns lite bättre. Så operation städning är påbörjad! Nä nu till nåt annat.

Walle han går framåt i lydnadsträningen. Visst han kommer nog aldrig att bli nån elithund han. Men han är verkligen duktig för att vara en hund av den ras som han är. Han är ju ingen brukshund och inte vill jag ha nån heller. På sin höjd får en retriever komma innanför min dörr ;)
Jag tycker det är så kul med alla hundraser som finns och alla gör ett eget aktivt val.
Ras, valp, vuxen hund? Spännande är det allt. Men att man glorifierar sin egen ras är inget som jag gillar. Alla raser har sina positiva och negativa sidor. Sen har ju dessutom alla individer sina positiva och negativa sidor också oavsett ras. Jag älskar mina hundar och antar att andra också älskar sina!

Det är otroligt spännande att kolla på när andra tränar. Att lära sig om andra raser. Att kunna se olika hundars för och nackdelar. Att lära sig sin egna hunds för och nackdelar. Att kunna "skryta" om sin hund och att kunna inse sin hunds begränsningar det är kunskaper som är värt en hel del.
Att kunna ta och ge konstruktiv kritik är också en konst som tyvärr inte alla behärskar ;)

Idag är jag iaf otroligt stolt över Sigge som inte hoppade över staketet efter rådjuren som sprang iväg mitt framför hans stora viltnos och verkligen väckte hans jaktintresse. Spännande var det också att höra hur hans skall förändrades då han var i sitt jaktmood. Han har normalt ett ganska ljust och gällt skall som i den här situationen förändrades till ett väldigt kraftfull skall. Samma som när han vaktar huset. Intressant iakttagelse. Nån som har kunskap om varför?
Inga kommentarer: