tisdag 29 december 2015

Hund

Vad har hänt sen sist då?
Jo vi tränar vidare mot våra mål.
Walle utvecklas fantastiskt. Han är superduktig i söket och fixar nog både en lägre och en högre ruta. Han gör fina sökslag. Både där det finns figge och tomslag. Är säker på markeringarna. Det vi behöver träna på är väl återföringarna till stigen. Men det tar sig det med.
Superduktig vovve.Just nu är det också väldigt kul att träna hund. Dels så börjar jag att återvända till livet. Dels så har jag underbara träningsvänner. Så har jag ju en fantastisk hund också. Eller jag har ju flera hundar. Men satsningen gör jag med Walle.
För att återkomma till mina träningsvänner så är de ju alla bara så härliga. Man får bra tips och råd, vi skrattar med varandra och åt varandra, vi fikar och vi grillar korv. Ja vi har det förbaskat bra på våra träningar och vi tränar varje vecka. Det ger resultat det.

Vi tränar ju vidare på lydnaden också. Finslipar detaljer och lär in nya moment. Det går framåt det också. Momenten i lägre är ju klara. Så vi kör vidare på de nya momenten som kommer i högre klass. Hoppas att vi får till det. Ja förr eller senare läre det väl funka. Walle är ju en läraktig vovve.

Sigge då. Just nu inser jag att han behöver massor med tid för att mogna. Så vi skyndar långsamt och satsningen på honom och målen för 2016 läggs tillfälligt på is. Sen får vi se när jag tar upp träningen med honom igen. Han kommer att få spåra en del och vi måste lägga en del krut på miljöträning också.

Funderingarna på en hund för träning och tävling går vidare. Just nu är det inte riktigt aktuellt då huset redan är fullt av alldeles för många hundar. Men jag spånar vidare. Vad, när och om det blir av får vi se. Men att det blir nån form av retriever i jaktmodell det vet jag. Ja om det finns nån därute som vill sälja en sån hund till mig då! ;) Jag jagar ju inte!

I nästa inlägg kommer ni att få en tillbakablick på året som gått!

Tjing!

Inga kommentarer: