lördag 12 december 2015

Grabbarna

Ja då har man genomfört några träningspass med grabbarna. Det tar sig minsann!
Skillnaden med träningen just nu är att jag PLANERAR mina träningspass så mycket bättre nu för tiden. Det har gett bra resultat på mycket kort tid.
Sen så har jag också gått tillbaka till att använda klicker istället för belöningsordet varsågod. Ja iaf till Walle. Det har gjort så att jag fått en så mycket piggare och alertare hund. Han gillar ju klickerträning den hunden. Jag tror faktiskt att han blev lite förvirrad av allt bytande. Men nu känns det som att vi hittat rätt igen.

Ja, jag är stolt över mina hundar. Stolt som en tupp skulle man kunna säga. Jag gillar också att berätta att dom är duktiga. Utan att för den skull tro att dom är bäst eller felfria. Men jag har beslutat mig för att skippa jante och sluta vara så förbaskat ödmjuk ;)
Jag vet att mina hundar inte nånsin kan nå samma klass som vissa bruks- och vallhundsraser. Men jag är en stolt terrierägare. Att träna en terrier är inte i alla lägen så lätt. ;)
Att de sen presterar bra på träning innebär ju inte heller att de kommer att prestera bra på tävling.

Vi har under veckan tränat tre lydnadspass. Vilka gått rätt bra.
Sigge har fått träna att vara i bubblan med matte. Går väl si så där när det är störningar inblandade.... Men skam den som ger sig. Sen så hade vi hela totohallen för oss själva igår. Då passade vi på att pyssla med lite "momentträning". Eller det som så småningom ska leda till färdiga moment. Sitt-stanna kvar, med belöning bakom. Det hade vi inte testat förr men det gick ju riktigt bra det. Bakombelöning har han ju fått förr då vi påbörjade träningen ställande under gång. Så det var ju inte nån nyhet. Sen så körde jag in nostarget för det kommer jag att ha nytta av framöver.
Linförighet/fria följet, suck och mega suck. Där behövs en hel massa träning av bakdelskontroll minsann. Men vi får väl nöta på med pallen här hemma. För övrigt så är han mest intresserad av det motsatta könet just nu!!!

Planen  för nästa år är att komma till start i appellspår. Hoppas vi fixar det.

Walle då? Vi nöter vidare på bra positioner i fria följet. Går rätt bra faktiskt. Sen jag bytte till klicker så blev han lite mera alert iaf. Så jag har goda förhoppningar om att detta ska bli bra!

Så håller vi ju på med det moment som typ allt bruksfolk snackar om. Framåtsändandet. Just nu pysslar vi med saktadelen och det går rätt bra. Ja iaf utan störningar både här hemma och på totohallen. So far so good.Inkallning med ställande är också nåt vi tränar vidare på. Tror handsignal kommer att bli bra där. Då "grisnitar" han i varje fall.

Så har jag köpt 1 kgs hantlar på Rusta för att så smått börja träna inför tungapporten. Jo då han apporterar den fina rosa hanteln. Duktiga Walle. Den får han dessutom "fysträna" lite med, genom att bära omkring den lite då och då.

Krypet nöter vi också vidare på. Det går bättre och bättre. Men här skyndar jag långsamt.

Målet för nästa år med Walle är att fixa en uppflytt till högre. Sen så får vi se vad som händer.

Men under tiden så gör vi det som vi tycker är det skojigaste som finns. Vi tränar vidare :)


Inga kommentarer: