fredag 23 oktober 2015

Bästa helgen på länge!

Nu är det ju faktiskt så att det här inlägget kommer att handla om nåt helt annat än jag skrev senast.
Det här kommer att handla om en helt fantastisk helg i hundens tecken förstås.

På lördagen så hade vi i sökgänget hyrt klubben och anlitat en instruktör. Inte vem som helst utan en av de bästa, Erik Wiklund som driver Enmyra Hundcenter.
Erik har tävlat flera SM med sina hundar. På senaste SMet så fick han högsta poäng på lydnaden av sökhundarna. Han har en stor erfarenhet av hundträning då han tidigare jobbat åt försvarsmakten och tränat hundar.

Jag hade med mig Walle och hade i förväg bestämt att jag skulle träna uthållighet i tävlingssituation, kryp och början på framåtsändandet.
Vi jobbade i 15 min pass. Alldeles lagom för både människa och hund. Så himla bra det här var. Alla hade ju sin saker de ville jobba med. Inte många som hade samma så den här dagen fick man ju verkligen lära sig massor.
Så nöjd med Walles och mitt eget jobb denna dag. Stora framsteg gjordes. Så nu har vi verkligen nya verktyg i vår verktygslåda :)
Dessutom fick jag en hel del med mig om hur jag kan jobba med Sigge!
Kort och gott så himla nöjd! Så om just er klubb tänker hyra in Erik för en kurs så försök verkligen att få en plats!

Söndagen ägnades åt sökträning. Gick väl si så där. Tror både jag och Walle var helt slut i skallen efter lördagen. Men jag ska väl inte klaga på Walles jobb. Han går ju ut på fullt djup och han går villigt ut på varje skick jag säger till honom att gå ut på. Han hittar alla figgar även om det tog lite längre tid denna söndag. Hittade dessutom ett så ovanför en framtass när vi kom hem. Kan det vara så att han gjorde sig illa där i skogen. Jan han är ju en tålig terrier så varför visa att man har ont. Dessutom kan det ju bli så att man får vila sig från söket och det vill han ju inte. ;)

Dessutom så hade vi ju också tur med vädret hela helgen!


Innan jobb är det bäst att pinka!Inga kommentarer: