måndag 3 augusti 2015

V 31

Oj den här veckan kan det bli ett långt inlägg för vi har pysslat med massa hundträning och annat smått och gott också.
Vi tränar lydnad ett par gånger i veckan tillsammans med sökgänget. Ja iaf med kärnan av sökgänget. Måndagar brukar det bli och torsdagar också för då är det ju torsdagscafé på klubben och med lite tur lite mera folk och hundar.
Höjdpunkten denna vecka har iaf varit kurs hos Emelie på Bruksviljan. Tävlingslydnad då med inriktning på BRUKSET vilket ju också är en lydnad man tävlar i! Vi var 3 med hund och en utan som åkte dit och tränade och iakttog de andra. Alla var vi supernöjda. Penna och papper med denna gång. Antecknade direkt så att jag skulle komma ihåg vad jag lärde mig. Så nu har vi lite att träna vidare på.

Det här tränade vi på:
Fria följet
Framförgående
Kryp
Budföring
Inkallning
Läggande under gång
Så fick jag ju fina tips inför platsliggningen. Vilket ju fungerat bra hittills. Tipsen där var av annorlunda sort! ;)

Emelie är ju bara så duktig och har ju så bra träningsmetoder som verkligen passar mig och min terrier.

På torsdagen var det sen dags för ett läkarbesök för mig, allt var bra utom blodvärdet som sjunker efter varje "kur". Sen start av behandling del 2. Nya läkemedel men nu är det bara 2 "kurer" kvar. Sen blir det del 3 i höst med strålning i 3 veckor. Så får vi hålla tummarna för att skiten inte kommer tillbaka till min kropp!

När vi kom därifrån behövde min hjärna hundträning för att få pigga upp sig lite! Så jag drog till klubben där träningskompisarna redan befann sig!
Bra träning blev det denna torsdag. Kommendering och en hel del störningar! Walle gör framsteg och jag också. Får vi hoppas.

Det här året blir det iaf inget wheatensök. Funderade länge innan jag ställde in. Skönt när beslutet var taget. Jag hade nog inte orkat ändå.
Efter många funderingar hit och dit så har jag också tagit beslutet att inte heller ordna detta nån mera gång. Det känns som ett väldigt bra beslut i nuläget. Visst vi har haft det så skoj och det har på nåt sätt varit sommarens höjdpunkt. Men nu har mitt liv tagit andra vägar så då följer jag dom i stället.

Så är Walle tillbaka i sökträning då. Prinsen går som tåget. Lite sämre ork kanske efter vilan i ett par veckor. Men gör alltid sitt jobb oavsett. Så jäkla duktig i söket.
Nu anmäler vi till tävling. Hoppas jag är i form och orkar då!

Inte blev inlägget långt heller så då kanske ni orkar skriva nån kommentar också ;)

Ha en bra vecka!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad härligt att du har hundarna som håller dig igång :) Visste inte att du drabbats av någon tråkig sjukdom som behöver dessa behandlingarna, men jag hoppas du snart blir bra

Hälsningar Kristina Josefsson