tisdag 4 augusti 2015

Måndag

På måndagar försöker jag och Walle att vara med och träna lydnad (bruks) på klubben. Så bra att få kontinuitet i träningen. Sånt ger iaf resultat.

Jag hänger ju med när jag orkar och det är ju faktiskt inte alla dagar. Behandlingen som jag går igenom är TUFF. Men jag gör så gott jag kan. En hel del gånger har jag fått stanna hemma pga de biverkningar som jag får. Men jag försöker vara positiv i allt det här och jag tror jag lyckats rätt bra hittills. Jag försöker verkligen hinna med alla hundarna också. Nu är det ju tur att husse i huset också hjälper till med de dagliga bestyren som rastning och motion. Men snart är jag ju själv på banan igen!

Sen kan jag ju också meddela att det jag skriver om är väl i princip det jag orkar göra just nu. Eller ibland orkar jag inte heller. Utan går då på mitt "jävlar anamma". Bra att ha ibland ;)

Den här veckan skulle mina kompisar med sina wheaten kommit hit och vi skulle haft det årliga wheatensöket. Som ni förstår så ställde jag in. Dessutom kommer jag inte heller att ordna nåt mera "sökläger" av den typen. Visst det har ju varit sommarens höjdpunkt och vi har verkligen haft så skoj. Men förra sommarens träff får åtminstone för min del ses som den sista av det slaget.
Lite trist känns det men nu är beslutet taget.

Till gårdagens träning då!
STADGA och DETALJER är vad vi nöter vidare på. Det tar sig sa mordbrännaren.
Linförighet går så jäkla bra, fria följet likaså. Han håller fint i position och är med mig pigg och alert.
I inkallningen har vi ju haft en del problem med att han lagt sig ner efter att jag gått ut en bit. Nu lägger vi fokus på bakåtbelöning men även belöning framifrån från mig. Men vi gör sällan en "hel" inkallning på träning. Utan vi plockar isär och nöter detaljer. Vi kallar nog bara in på 1 av 5 och ca var 3e träning. Det ger verkligen resultat.
Med de här nya tipsen så går vi ju framåt och det är bara så himla skoj!

Inför platsliggningen fick vi också så bra tips. Så det praktiserar vi också. Det har väl mera med förberedelser att göra än själva liggandet för det går ju bra! Hur som helst så känns det iaf så bra just nu. Så bra att vi planerar en tävling i höst. Om det nu blir så att jag orkar. Fast det tror jag nog!

Men en sak är då säker jag har verkligen hittat de instruktörer jag vill gå kurs för. De som har ungefär samma träningsfilosofi och som passar mig och mina hundar så himla bra.
Så nu kommer jag definitivt inte att blanda in nåt annat i det här. Jo visst kan jag gå en enstaka lektion eller kurs hos nån och ta nån godbit där också. Men jag gillar verkligen när instruktörer berättar om sitt "tänk" omkring hundar och hundträning. Kul ska man ju dessutom ha efter vägen. Det har jag ju nu!Inga kommentarer: