söndag 23 augusti 2015

En fin vecka

Ja det har varit en riktigt fin vecka. Både väder och hundmässigt. Kanske en aningens för varmt när man tyvärr inte kan åka på stranden och få lite svalka i havet. Jovisst kan jag om jag verkligen vill. Men vad ska man göra det för när man ändå ska undvika solen och bada det går ju inte med den där jäkla PICCLINEN i armen!!!Tränat lydnad med Walle både måndag och torsdag. Måndagsträningen gjordes på klubben och torsdagsträningen på annan plats. Då det också är viktigt att se till att allt sitter i annan miljö än den invanda :) Se det gjorde det också. Där vi tränade är det dessutom massor med störningar som han fixade finfint! Till och med framförgåendet gick bara så bra. Snart dags att se till att det blir ett fint framåtsändande av det också. Men vi skyndar långsamt vi.

Fick behandling i torsdags, det gick bra det med. Blodproverna är bra.Ja förutom Hb som är LÅGT. Det känner jag också väldigt väl. Mjölksyran kommer fort i benen :( OGILLAS som fasiken. Nu är det i varje fall bara en cellgiftsbehandling kvar. Ja om allt går enligt planen då!?
Det får vi väl hoppas att det gör! Känner mig iaf pigg!

Fredag då. Spårdags för Walle och Nosework för Sigge.
La ett kort spår till Walle, ca 300 m och 8 apporter av varierande slag. Svårt spår i väldigt varierande terräng. Snårigt, risigt, genom vatten och till stor det direkt på berghällen. Liggetid nästan 2 timmar.

Under tiden som spåret låg till sig hann vi med att köra Nosework med några hundar.
Åtta doftpunkter (eukalyptus) utomhus. Punkterna placerades ut lite klurigt på/under olika byggnader här i byn på vår vackra Hembygdsgård. Klurigt med vinden blev det allt. En doftpunkt placerades ut på en gunga, det blev en bra utmaning för våra hundar.
När Sigge väl kom igång och fattade vad han skulle göra. Då gick det superbra. Han är så duktig med nosen den grabben. en fröjd att se faktiskt, Så nöjd med hans jobb denna dag.Ta mig tusan blev han inte lite trött också :)

Efter Noseworkandet så blev det gofika. Fika är ett måste numera när man tränar hund. Bra rutiner vi har i detta underbara träningsgäng! :)Så dags för Walle att spåra då. Laddad var nog bara förnamnet denna dag. Spårupptaget fick han ha koll på alldeles själv och det fixade han fint. Sen så spårade han riktigt noga. Genom snårig skogen över ris och genom vatten. Mest imponerade han i en riktigt svår och väldigt kort spetsvinkel jag gjort och spårandet på berghällen icke att förglömma. Dessutom plockade han alla 8 pinnarna så jäkla snyggt!
Walle han bara levererar numera. Bästa hunden!

På vägen tillbaka till bilen och hembygdsgården så passade jag på att träna lite skogslydnad inför söktävlingen som komma skall. Han håller sig fint vid min sida. Men rätt som det är så kommer han en aningen före mig. Kommenderar STANNA och han stannar omedelbums. Då ser jag den!!! HUGGORMEN!!!! Ca 1 cm från Walles tass!!! En liten skit, brun med ett fantastiskt vackert sicksackmönster över hela ryggen. Jag blev inte ens rädd, antagligen för att ormfan var så liten. Hur gör jag nu då. Den låg ju het stilla. Ja i varje fall så länge hunden stod stilla. Sa till Walle att komma till mig. Då lyssnade han inte. tog då tag i selen och lyftade honom närmare mig, iväg från ormen. Som fortfarande låg kvar. Sen så provade jag att stampa lite i marken för att få den att flytta sig. Men nähä det ville den inte! Tog då en pinne och flyttade på den. Men se då vaknade den till liv. Fräste lite och högg mot pinnen. Efter lite krångel så fick jag iaf bort den från stigen så vi kunde komma förbi. Den här gången gick det bra. Men det hade nog med turen att göra än nåt annat.
Det märkliga i hela kråksången var väl att jag inte blev rädd, inte ett endaste dugg. Tror själv att det berodde på att ormen var så liten. En större huggis hade nog varit värre.

Den här helgen har vi vilat från hundträning. Vi har tagit reda på bär i trädgården och pysslat lite med pälsvård vilket var behövligt, ja båda delarna var det!!Så nu har jag iaf vinbärssaft att dricka i vinter och två kammade och nybadade hundar. Bara resten kvar då!

I möra hoppas jag på att vara piggelin för då blir det sökträning igen! :)

Inga kommentarer: