lördag 18 juli 2015

Vita lögner

I den här takten kommer vi aldrig att bli klara för den där jäkla tävlingen. Jag blir så otålig när orken tar slut. Vill ju för fasen kunna/orka träna. Men den här resan som jag blev medbjuden på sätter käppar i hjulet den......
Det är i varje fall tur att man har kloka goda vänner. Men jag vill ju så mycket mera! Måste verkligen fundera på hur det ska bli med hundarna. Visst det här är under en begränsad period. Snart halvvägs i varje fall! Sen är planen att jag ska hålla mig FRISK!

Hur som helst så kommer jag iaf att satsa allt på Walle i nuläget.
Sigge kommer inte att bli min nästa "brukshund". Han kommer att få pyssla med spårandets ädla konst. Ja viltspåret då. I nuläget så kör vi igång med den träning som vi orkar! Så småningom så kanske vi tar och tävlar i den grenen också. Men han kommer inte att bli den hund som jag kommer att satsa på efter Walle. Jag är ju dessutom ingen tävlingsmänniska men ska försöka bli en så småningom. Sigge ska ställas, han ska röntgas och han ska göra MH. Faller allt väl ut så blir han kanske en fin avelshane så småningom. Har funderat hit och dit på att sälja honom också. Men har i nuläget bestämt att han ska bo kvar här hemma. Snällare, trevligare och mysigare hund får man leta efter. Ja han bor iaf kvar tillsvidare.

Nu gäller det att jag tar hand om mig själv och min familj. I det här läget ser man verkligen vilka som betyder nåt, både bland anhöriga och vänner. Skönt att kunna sålla bort en del. Det gick rätt snabbt kan man säga!

Nu till nåt som är så spännande. Efter ett givande och trevlig samtal med en av mina klokaste och bästa vänner så ramlade liksom min lilla pollett ner! Ibland så behöver man ju lite hjälp på traven så att säga. Helt plötsligt så såg jag allt rätt klart. En plan för framtiden var helt glasklar!

Sen så dök resten bara upp. Kalla det vad ni vill. Men jag kallar det ödet! Jag är inte troende, inte ateist. Jag har min egna lilla tro på det som kanske kan kallas ödet. Varför vänta? Jag lever här och nu. Jag kommer hädanefter att göra saker som jag aldrig nånsin behöver ångra!
Efter ett ANTAL kontakter med mer eller mindre "erkända/kända" uppfödare av den ras som jag vill köpa så har jag TRÖTTNAT!!!! En del svarar inte på mejl, andra vill inte sälja en valp till mig för att jag inte JAGAR eller går jaktprov.
Har roat mig lite och tittat på meriter från en hel del valpkullar från uppfödare som bara säljer till jägare och jaktprovsintresserade. Vet inte om man ska skratta eller gråta Men det känns som att en hel del dragit en vit lögn! Visst valpköparna kan ju vara som mig. Gilla att träna och inte tävla. Sen finns det säkert en hel del av dom som också jagar "på riktigt". Men inte många valpar ur dessa kullar som har meriter på ett papper. Rätt intressant att se faktiskt.
Nu säger jag inte att jag är en valpköpare som alla vill ha men jag har en plan för min nästa hund. Den ska tränas i jaktapportering, den ska också bli en "brukshund" och en bra viltspårare. Vem vet kanske en lydnadschampion också. Vi siktar inte mot stjärnorna utan mot MEGASTJÄRNOR!

I AM THE MASTER OF MY FATE
I AM THE CAPTAIN OF MY SOUL

I morgon sökträning som man såklart ser fram emot :)
Ha en trevlig lördagsafton!

Inga kommentarer: