tisdag 28 juli 2015

V 30

Den här veckan har varit en riktigt bra vecka. Både för mig och hundarna. Veckan innan behandling mår jag ju rätt bra. Ja iaf så bra det nu går. Kroppen och ffa benen är det väl egentligen inte så mycket med. Men jag försöker allt vad jag kan. Kan inte skryta över långpromenader precis, ja egentligen inte över promenader överhuvudtaget. Men jag samlar krafter för att orka med hundträning. När jag mobiliserat de krafterna och varit och tränat så är jag slut resten av dagen ja ibland dagen efter också. Soffläge är det som gäller då. Men det känns som att det är värt det.

Tatuering tillägnad MIG!

Den här veckan har vi tränat lydnad, spår, uppletande, lydnad ochsök. Ja vi kan ju säga att passen är korta och vilan liten aningens längre.
Walle går framåt och är så himla skoj att träna med. Han är riktigt fin i fria följet. Följsam och håller sig fint i position. Sen så nöter vi vidare på framförgåendet som faktiskt tar sig det med :)
Resten i appellen kan han ju rätt bra!

Sen har Sigge också fått vara med på klubben. Det vi tränar på är att ha kontakt med mig, inte nosa, strunta i de andra hundarna. Det tar sig sa mordbrännaren. Ja om än det går sakta. Att kunna träna med honom lös kommer nog att dröja! Men mina ambitioner med den killen är inte heller så höga, iaf inte just nu. Sen får vi se.
Så var vi ju i skogen då. Sigge fick ett viltspår han. Bara att lägga spåret tog förbaskat på krafterna. Helt slut blev jag.
Medans spåret kallnade så körde jag uppletande med Walle. Duktig kille trots att det var länge sen vi gjorde detta. Fina avlämnanden och inget tuggande.
Fika och korvgrillning förstås.
Så dags för spåret då. Gick riktigt bra för vi kan ju faktiskt inte skryta med att ha spårat så flitigt. Sigge spårade i varje fall i ett bra tempo och gick fint i spårkärnan. Men jag blev ju fasen helt död efteråt. Så jäkla trött på att vara trött! Det gör så att jag bara vill lägga mig ner och gråta!
Men allt går ju eller måste ju gå. Ibland har man ju inga valmöjligheter.

Så kom då helgen. Sökträning stod på tapeten och med det härliga gäng som jag tränar med så vet jag att jag kan göra det jag orkar. Jag vill förstås vara med på stigen och kolla på alla hundar för att lära mig mer om hur olika raser jobbar och hur man kan hjälpa varandra att komma vidare i sökträningen.
Jag har nu tränat med det här gänget i ca 1 år och på det året har jag och Walle som ekipage tagit STORA kliv framåt. Både i sök och lydnad. I gänget är vi en kärntrupp som hela tiden hållit ihop gruppen och varit på nästan alla träningar. Sen är det de som kommer och går på våra träningar. Men utan själva kärnan skulle gruppen inte vara nån sökgrupp den heller. Så jag är verkligen så himla tacksam över att få tillhöra detta underbara träningsgäng.
Så till lördagens sök då. Men mig hade jag Sigge då Walle fortfarande är konvalescent. Eller jag vill att han ska vara mer än läkt i tassen innan vi kör på igen.
Hur gick det då?

Rastning innan vår tut i sökskogen!

Jo jag kan verkligen säga att jag är NÖJD med Sigges insatser i sökskogen denna lördag.
Fyra figgar. Bäddade ut 3 av dessa. Går väl si så där när vi bäddar ut. Han får inte det riktigt rätta draget då. Hrrmm lite att fundera på då!
Den 4e figgen lägger vi ut i förväg, fullt djup, helt dold under nät. Det finns ju en del vind från en sida av stigen. Så jag vill testa hur han jobbar med bara nosarbete. Redan på väg ut till stigen från figge nr 3 börjar han jobba med nosen. Ställer upp på stigen, inväntar att han ska få lite vittring i nosen. Ser så tydligt när han börjar jobba i vinden. släpper på honom. Full fart ut jobbar sig så fint in i vinden och hittar figgen direkt. Duktiga Sigge. Så det här får bli melodin ett tag framöver. Jobba i vind, så får vi väl lösa de raka skicken lite längre fram. Men det har jag också en plan för. Alltså Sigge skulle ju bli spårhund och inte nån sökhund. Äh man kan väl ändra sig. antar att jag kommer att göra det många gånger vad det gäller Sigge och alla framtida hundar!

Ja detta var en sammanfattning av vecka 30. Nu är det vecka 31 och då kommer det att hända en hel del på hundfronten också. Så nytt blogginlägg kommer på söndag.
Tjing!

Inga kommentarer: