lördag 4 juli 2015

Sigge

Har varit och söktränat med Lillprinsen Sigge! Gick verkligen hur bra som helst. Den killen har en fantastisk nos och en underbar arbetsmotor. Bäddade ner figgarna en och en. Tillbaka till stigen. skickade och se det gick ju hur bra som helst det. Sista figgen fick han gå ut och vittra in. Tillbaka till stigen. Gick ut fint men sen strulade det lite. En liten timmerväg kom mellan figgen och oss , en svårighet för mycket för en nybörjare. Tror han spårade sist biten faktiskt. Morr!!
Sen har jag sett att han inte alls gillar att jag "ställer" upp honom med hjälp av halsbandet innan jag skickar ut honom. Så där får jag tänka till lite hur jag ska göra i fortsättningen. En liten idé har jag där också. Får testas nästa gång.

I hans sökträning har jag hela tiden tänkt; figgarna alltid på fullt djup dvs 50 m eller mer, så raka skick som det går, alltid helt dold figge. Det jag fortsättningsvis ska göra är att figgen kliver ur sin lega och belönar utanför. Bus eller godis det är också en fråga? Ja vi har ju tiden för oss.Planen för honom är i nuläget att utbilda honom först och främst i nosarbete. Sen får lydnaden komma som nr två. Vi har ingen brådska, vi ska ju ha nåt att göra i vinter också.
Sen så ska han ställas inoff till att börja med. Gillar han det så får vi väl försöka oss på nån off framöver. Tidigast till våren får det bli. Då ska vi också försöka få ett MH gjort.
Om allt funkar bra med honom och han utvecklas blir han såklart kvar här hemma. Annars är ju foder eller försäljning ett alternativ. Vi får som sagt var se.

Själv har jag andra planer. Till våren ska den införskaffas. Labradoren av jakttyp. Gäller bara att hitta den uppfödare som vill sälja till den som inte jagar då.... Jag gör ju dessutom inte så mycket med mina hundar, hahaha. Dessutom vill jag ju ha en gul valp, ja helst en mörkare gul. Men det törs man ju inte säga högt........ ;)
Jag har i varje fall hittat en del intressanta uppfödare av det jag vill ha!
Dessutom tänker jag inte skjuta det här på framtiden längre. För vem vet hur den ser ut??

Imorgon sökträning med bästa sökgänget och det ser vi fram emot!

Inga kommentarer: