lördag 27 juni 2015

Vänner

Ja vad gjorde man utan dom? Mina träningskompisar betyder så himla mycket för mig just nu! Hundträningen är ju en del av livet som "flyter på som vanligt".
Utan hundarna och dessa fantastiska träningskompisar så kanske jag bara satt hemma på kammaren. Vem vet?
I torsdags var jag iaf till klubben och körde lite lydnad under kommendering med Walle. Gick riktigt bra ju! :) Det tar sig minsann! Killen har blivit så alert under träningspassen.

Under fria följet så har han lite för bråttom i början men det börjar annars se riktigt fint ut. Läggande under gång, lägger sig direkt på mitt kommando, men ändå lite segt. Borde ändå generera i rätt bra poäng. Så körde vi en budföring som faktiskt var klockren. Stannar fint hos mottagaren den här gången. Så det beror nog väldigt mycket på mottagaren. Vilken pondus den har. Nu så ska vi bara nöta på lite mera. Träna tävlingsmässigt så ofta det går förstås. Så himla nyttigt. Ska dessutom försöka klura ut lite bra tävlingsförberedelser. Dagbok icke att förglömma!

Idag for jag till klubben för att kolla på lydnadstävlingar. Nyttigt förstås. Kom på mig att helt plötsligt sitta där och förstå att detta skulle min kille kunnat klara så himla bra ju :) Va sjutton väntar jag på??
Trevligt sällskap hade jag dessutom där. Bra stämning på klubben denna dag!

Fina Kia varvår sällskapsdam denna dag på klubben


När tävlingarna var slut så tog jag ut Prins Waldemar för lite träning. Nyttig för honom med alla dofter efter okända hundar. Alltså idag gick han ju bara så bra!!! Linförighet och sedan fritt följ. Så följsam, med på noterna. Bästa vännen min! Apportering med riktigt bra fart in. Sen busapporterade vi lite också!
Inkallning, där gäller det nog mest att träna stadga i kvarsittandet.
Hopp,sitt, hopp 10 poäng!

Den tävlingslydnadskurs jag gick i maj var den bästa jag gått, hittills ska väl tilläggas. Tränandet efter det upplägget börjar ge resultat! Tjoho!!

Dessutom mår jag rätt bra igen!
Kom ihåg lev här och nu!


Inga kommentarer: