tisdag 26 maj 2015

Tisdag!

En ny dag och inte söndag denna gång heller. Egentligen så händer det så himla mycket i mitt liv just nu så hundbloggandet har en låg prioritet. Nu gäller det att orka med vardagen! Men allt går väl eller det måste väl gå. En dag i taget brukar vara bra! Ja så får det bli!

Nöter på med lydnaden och Walle gör stora framsteg. Hade ju siktet inställt på tävling denna säsong men det har kommit saker emellan som i nuläget gör det mesta till ett STORT ? Men vi tränar vidare. Blir det inte detta år så får det väl bli nästa!
Hade hjälp av dottern och en kompis sist jag tränade. De fick agera "störningar" och tävlingsledare. Gick väl si så där. Ja inte för Walle men för tjejerna. Ovana i den rollen förstås. 
Nöter på med det som så småningom ska bli framåtsändandet. Det tar sig iaf.
Fria följet börjar se riktigt fint ut.
Apportering riktigt bra.
Hoppet så himla snyggt.
Inkallning, ja där jobbar vi vidare med stadgan i kvarsittandet. Den rackaren lägger sig ner ibland. Framsteg där med. 
Budföringen, samma sak. Stadga. Men hos mottagaren då. Gäller nog bra att mottagaren också är lite "bestämd"i sitt kommando.
Läggande under gång. Segt läggande får vi nog leva med..... Suck! Men han lägger sig ju alltid i varje fall.
Platsliggning, ja där är det jag som måste jobba med mig själv. LITA på min hund. Han har ju inte klivit upp nån gång än. Jo kommando ska bytas till plats där.
Ja det var väl det hela! Eller nä det var det ju inte. Krypet för sjutton.
Krypet går riktigt bra, även på ny plats! Dags att börja på att nöta lite moment i högre kanske?? Hahaha, ja vi får väl se. Men träna kan man ju i varje fall göra!

I söndags körde vi i varje fall sök. Ny ruta denna gång. Inte en helt lätt sådan. Tät skog och mycket ojämn terrräng i form av mossiga stenar. Men Walle var ju så duktig. Fast en gång gjorde han något som han inte brukar göra. Han villade bort sig på påviset. Men det berodde nog på att bromsklossen matte hängde med i snöret. Fast då jag släppte honom så hittade han finfint tillbaka till figgen.
Han har verkligen gått framåt i söket min kille. Om han var duktig förr så är han ännu bättre just nu. Min älskade whetepojke.

Hörs Hej!

PS Läste detta i ett inlägg på FB. Kanske värt att prova??
"jag har aldrig lärt in själva framförgåendet utan Saktagåendet för Framåtsändandet direkt. Jag lär min hund att stå framför mig och titta framåt till att börja med. Det gjorde jag genom att ställa hunden framför en vägg inomhus och kasta godis på väggen som landade framför hunden. Efter några sådana tittade hunden på väggen, jag la på mitt kommando STA och kastade godis varje gång hunden tittade framåt. Överförde detta sedan ute, genom att ställa hunden framför mig och säga STA och droppa godis framför Direkt hunden tittade framåt. När detta funkade började jag få hunden att röra sig framåt, först ett steg och godis, sedan två steg och godis osv. La på kommandot GÅ SAKTA. När min hund kunde gå sakta några steg, jag belönade med godis och sa direkt GÅ SAKTA, och min hund fortsatte att gå med upprepningar av detta. När hunden kunde gå 20 meter ca och sedan stanna på STA och titta rakt fram, så satte jag på koppel, och kommenderade ut från sidan GÅ SAKTA. Första gångerna med lite hjälp och självklart godisbelöning!"

Inga kommentarer: