måndag 11 maj 2015

Söndagsuppdatering

Hädanefter så kommer bloggen bara att uppdateras endast på söndagar. Dessutom känns det lite trist att blogga och aldrig ens få en kommentar på det man skriver här. Många är det ju som läser det ser jag ju i statistiken.
Vad har hänt sen sist då?

Småkillarna har fått varit med i sökskogen och det gick precis som förväntat. Alltså väldigt bra! Dom kommer att bli utmärkta "brukshundar" båda två! Dom har en arbetsiver och ett lekintresse som man tyvärr numera sällan ser hos våra wheatens.

Jag har haft prova på sök i SWTKs regi det var kul och ett väldigt blandat gäng. Spännande att se hur olika arbetskapacitet våra wheatens har.

Hur olika vi uppfödare förmodligen tänker i vår uppfödning. För mig som vill ha hundar som kan jobba i skogen och på lydnadsplan så känns det självklart att just det är mitt avelsmål. Att avla fram individer som rent mentalt och fysiskt klarar det jobbet. Sen ska de givetvis också se ut som en wheaten och vara friska. Viktig är ju att man följer RAS.
Aldrig avla på c-höfter, avla på hundar som har ett MH som jag tycker motsvarar det jag vill ha hos valparna. Måste säga att min fösta kull känns som att den motsvarar det jag vill ha hos en wheaten.
Trevliga sociala hundar med en så fantastisk arbetsmotor och ett fantastiskt intresse för leken.

Småkillarna har fått vara med på ett par sökträningar och det har verkligen gått över förväntan. De har båda två ett genuint intresse för att jobba. De kampar och leker alldeles utmärkt med för dem okända människor. De är supersociala och otroligt nyfikna på ALLT!
Det här gör mig så glad då jag på senaste tiden hört att en hel del wheatens inte har nån leklust, inget intresse av att jobba, saknar nyfikenhet och bara står där i sin päls. SUCK!!!
Är det dit vi vill komma med vår avel? En wheaten är en arbetshund och ska så förbli! Vi får ju i vår iver att vinna priser i vänstervarvandet inte glömma bort rasens ursprung.

Så till veckans höjdpunkt då, sökträningen med bästa gänget. Regntunga skyar var än man ser var väl bara förnamnet. Det regnade och det regnade och det regnade. Blöt in på bara skinnet efter söndagens träning var man allt. Men väl värt varenda minut man tillbringade i skogen som hundförare och som figge.
Walle var verkligen laddad till max. Under rastning och uppvärmning vara han som den värsta busen. han som vanligtvis är en otroligt sansad hund fick nåt frispel med att göra wheatenrace. Det kändes verkligen som att det här skulle bli en riktigt lyckad träning.
Att det blev. En sån jäkla klockren sökträning var det länge sen han gjorde. Raka fina tävlingsskick. Supersäkra markeringar och likadana påvis. Dessutom så körde vi tävlingsmässiga påvis på ett par skick och det gick ju bra det med. Så STOLT över Prinsen är man ju!

Dags att ta tag i den där tråkiga lydnadsbiten också. Ska på kurs på torsdag. Hittar jag tillbaka till inspirationen för den delen så är det väl dags för en appell igen-

Ses nästa söndag och fram till dess ha en trevlig vecka.

"Memento Vivere" - Kom ihåg att leva!

Inga kommentarer: