tisdag 14 april 2015

Uppletande

Ja det är väl nåt jag slarvat med. Alltså inte tränat speciellt ofta med Walle. Så igår funderade jag lite. hur ska det tränas in? Raka skick? Bädda ner sakerna, lära in enligt Canismetoden? Ja det vette sjutton det. Har ju egentligen bara tittat på ett upplet på en elittävling. Den hunden gick ut i raka skick. Jobbade fint och fick full pott på momentet. Ja vi satsar på att få till dessa raka skick då! Att använda nosen och hitta föremålen har han ju inga problem med.

Ja hur som helst så for jag till skogen för lite uppletande på måndagen. Trött Walle sedan söndagens sök. Det märktes verkligen att killen var trött. Så det blev bara några få skick i uppletanderutan.
Med det var han också nöjd, Prinsen min. När vi kom hem så körde jag iaf lite kort fritt följ som gick kalasbra. Avslutade med ett par fina inkallningar där han visade var skåpet ska stå!

Småkillarna fick också prova på lite uppletande och det gjorde det med bravur. Båda två. Jag är verkligen stolt över dessa killar. De förstår rätt så snabbt vad som förväntas av dem. Finaste killarna.

Som ni alla följare vet så är jag ju så sugen på att köpa mig en jaktlabbe. Men som det ser ut just nu så blir det ingen sån. Den uppfödare som jag verkligen trodde att jag skulle få köpa den hos trodde att jag av någon outgrundlig anledning ville ha en tik? När jag klart och tydligt tom skrivit att tik eller hane spelar ingen roll. Antingen hade hen genat när hen läste eller så prioriterades jag bort av nån anledning. Så inga mer försök på den kenneln då! För jag kan verkligen säga att jag blev Väldigt besviken!
Så efter den "smällen" så har vi tillsammans här hemma bestämt att Sigge blir den som får bo kvar här. Ja iaf tillsvidare. Så i nuläget så har vi bara en hund till salu, alltså Hilding!
Om Sigge ska flytta så blir det om han inte kommer överens med de andra då han blir lite äldre.
Så jaktlabben får vänta så länge! Trist men bara att inse att så får det bli!

Walle och jag för några år sedan


Ja med Walle tänker jag iaf tävla denna vår och sommar. Så för att få lite tävlingsrutin så kommer jag att köra några lydnadstävlingar också. Får väl ge mig ut och leta på SBK tävling.
Ja så gäller det väl att träna lite mera också. Annars läre det väl inte bli nåt!

Nä nu äre natta! Sov så gott!


Loppan och hennes fina bebbar!
Inga kommentarer: