måndag 13 april 2015

Träning, osålda hundar och en födelsedag

Just nu känns det faktiskt rätt så skönt att "bara" ha en hund som jag tränar mot tävling med. Visst småkillarna tränas också. Men dom tränas bara för att ha en bra grund att stå på den dagen då de prövar sina vingar och flyger ut ur boet. De är fortfarande till salu!!!
Sen måste jag väl erkänna att lydnadsträningen med Walle legat/ligger på is just nu. Jag har verkligen varit trött och utarbetad den senaste tiden. Att jobba heltid, plugga halvtid och dessutom ha tre vuxna hundar och två osålda valpar som nu snart är unghundar det tar på krafterna!

Vi kör vidare med sökträningen varje helg med sökgänget. En otroligt bra träningsgrupp. Där vi blivit ett kärngäng som kör varje helg och en del som dyker upp då och då. Kul har vi och nästan det bästa med hela träningen är ju fikat efteråt! Då ger vi också varandra feedback och träningstips inför nästa träning. Superbra!

Till söndagens träning då! Vi gick ut som hund nr 1 vilket väl är si så där. Men vi "lottar" startordningen varje gång så det känns helt ok och rättvist.
Walle kändes väl så där laddad. Första skicket då gick han inte ut på djupet utan "genade" en hel del. Men det ger ju som bekant ingen belöning. Skicka om då. Det gick superbra det! fint sökslag och ett bra påvis trots att matte släpade efter i påviskopplet. Med på påviset hade vi också en "domare" ja som faktiskt ÄR tävlingsdomare på riktigt. Allt för att göra träningen så tävlingsmässig som möjligt. Det gick faktiskt riktigt bra!
Figge två, ett snyggt rakt skick med ett lika fint påvis! Figge tre samma sak.

Men vid fyran började "bekymren". Ingen eller verkligen fel vind om det nu fanns nån. Det brukar aldrig vara nåt som ställer till det för Walle. Det gjorde det väl inte idag heller. Men han genade lite på första skicket, gick inte alla 50-60 m ut i rutan. Tror minsann att jag skickade om honom 5-6 gånger. Han jobbade som en gnu. Ska säga att här är det nog en fördel att vara terrier. Man ger sig inte, alltså varken han eller jag. Hahaha! Problemet som sen uppstod efter ett par skick är jag så himla nöjd med att han lyckades lösa. På väg in från skick nr 2 så fick han figge nr 5 på andra sidan stigen i nosen. Såg verkligen hur fint han vindade in henne. Japp tänkte matten då, skit tänkte matten då. Då missar vi fyran och tar femman med fart då! Men här överraskade terrier mig IGEN! Han kom in till mig så fint för att skickas igen på figge 4. Duktiga hund. Efter 5 kanske 6 skick på fullt djup och fortfarande ingen figge 4 hittad så följde jag med honom bit för bit ut i rutan. Närmare och närmare figgen. japp till slut BINGO!! Vet ni vad det bäst med hela detta skickande på 4an var?
Jo han gav aldrig upp, han hittade inte på nåt "annat" ni vet som att lukta, pinka osv. Så förbannat stolt blir man ju över sim bästa vän och vapedragare i dessa stunder. Nästan så att man ropar HALLELULJA där i skogen.
Efter den här figgen var hunden trött!

Dags för femman då! Rakt fint skick. Hittad figge och finfint påvis! Trots sopslut hund!
Han är så himla duktig med rullen nu för tiden. En liten nos på figgen i farten , griper rullen i farten och kommer in i fotposition. Släpper rullen då ha satt sig fot. Sen vet han inte riktig hur fort han ska få komma ut på påvis! Duktiga terrierpojke.

Så dags för sista figge! Samma avslut som vi börjat köra med på varje träning. Vi slutar med ett roligt skick. Med en del bus på Wallesätt (han leker ju inte den hunden). Så vi bäddar tillsammans ut figgen som har med sig "röret" med godis. Skickar hunden från stigen i en ren hittaövning. Full jäkla fart ut. Riktig jäkla motiverad hund. Fram till figgen som kastar iväg belöningen sen leker vi nån slags apportlek tillsammans. Kasta rör, hämta rör, ploppa ut en godis.  Hmm tror minsann terriern piggat på sig lite för har gick allt med räsefart! Bästa avslutet ever. Motivering inför nästa träning.

Så himla nöjd med Walle denna söndag!
For till em passet på jobbet med ett leende på läpparna!

Dags att ta tag i lydnadsbiten på allvar. Idag!

Så till nåt helt annat! Igår skulle min Yris fyllt 4 år. Vi skulle firat din födelsedag med sökträning, god mat och paket. Du fattas mig Älskade Prinsessa!

Med full fart genom livet!

En av de sist bilderna på oss tillsammans.
Ja Kungen din bäste vän och läromästare fick ju också var med.
Ta hand om varandra, lev ditt liv efter dina egna drömmar och visioner, lev inte nån annans liv eller försök inte leva nån annans liv. Livet är för kort för det. Lev här och nu det är ju det som är själva livet!
KRAM!

Inga kommentarer: