fredag 13 mars 2015

Grattis och vad gör vi nu för tiden?

Först och främst GRATTIS till Loppan på hennes 6-årsdag!! Ojojoj vad tiden rusar iväg.
Min absolut vackraste hund. Älskade Loppis poppis!! Vår egna lillmamma!


Året var 2009


Men sötaste

Tuff i sin fina scarf


Snyggfia

Underbar päls har hon

En duktig mamma är hon

Här är hon med sina småttingar 2014
Vackraste Loppan
En stor förhoppning har jag att hennes små valpar ska bli minst lika snygga! Småkillarna är dessutom TILL SALU!! Hör av er på mejl om ni är intresserade!

Ja vad gör vi nu för tiden? Vi tränar LITE och bara IBLAND. Hinner tyvärr inte med allt som jag vill hinna med! Jag jobbar ju heltid och pluggar halvtid.
Men den här veckan har vi hunnit med massor!

Tränat på totohallen med Walle och småkillarna. Vi lägger en grund för fria följet med kontaktövningar. Omvänt lockande kör vi, vi shejpar en del sitt och stå samt kör början till en bra bakdelskontroll med pallen. De fixar det mesta finfint.

De har också fått spåra och gjort några enkla sökövningar. Duktiga båda två!

Så kör vi nosework också. Har kört från grunden med inlärningen så nu är de inkörda på eukalyptus. Hilding har äntligen förstått att använda nosen lite bättre, ja iaf i den här hundsporten. Igår när jag kom hem från nosework kursen Walle och jag går så blev det som med Triss. Plötsligt händer det. Hilding, nosen på! Vet ni vad han dessutom gör? Jo han fryser med nosen på doftämnet. Tjoho!! Övning ger färdighet! ja nu får man väl se frysningen mera som en lyckträff kanske!
Sigge då! Han hittar lätt som en plätt men fryser inte lika bra, än ska väl tilläggas!
Ni som inte provat detta. Gör det!! Det här kan man börja med från 8 veckors ålder. Som ett tips bara!

Hur ska det nu bli med dessa småkillar? De behöver egna hem eller de har de behövt länge. Under tiden vi väntar på att nån trevlig flock ska dyka upp så tränar vi vidare.
Kan väl tillägga att det inte behöver vara nån som tränar som jag gör med mina hundar. Men jag vill iaf att de hamnar hos nån som är vad jag kallar fritidsaktiv. Ja ni vet nån som gillar att vara ute i skog och mark. Kanske vill ha en joggarkompis eller nån att fjällvandra med. Ja ni vet nån som inte bara tar en sväng runt kvarteret morgon och kväll! En del av det jag menar med fritidsaktiv ser ni på bilderna längs ner i inlägget!

Med Walle har jag backat rejält i lydnadsträningen. Har sett att stadga är det som han behöver träna massor på. Så det nöter vi på som bara den. Vi kör med externbölöning för det verka funka bra!
Så har jag äntligen hittat ett belöningsföremål som ha gillar skarpt. En godistub kan man väl kalla det! Den försöker jag nu göra attraktiv med att vi tävlar om den han och jag. Rackarns vad han tycker det är kul!Så tränar vi för fullt på krypet som ju kommer i lägreklass. Ja nu är det ju inte skrivet i sten att vi tänker oss att fortsätta tävla. Sök eller spår det återstår att se.Men vi har väl det i tanken i varje fall. Funderingar finns ju på lydnadklasser också.
Ja men först måste min hjärna också vara med på tåget.

Vi har varit ute på vift en del i det fina vädret. Hölicks fyr är ett underbart ställe då man behöver tanka energi. Är ni här i närheten så gör ett besök. Verkligen väl värt det.
När vi var där ute så slog det mig verkligen. Vilken natur vi har här i Hälsingland!
Sen så RH nörd som jag är så såg jag ju också vilka fina träningsmöjligheter det finns här. Stenbrott som stenbrott kan man väl säga. Mina hundar är iaf som bergsgetter. Det där blir nästa utmaning för småkillarna. Kanske redan till helgen.


Hölicks fyr

Snygga gänget med Loppan

Havet är så mäktigt

Du bjuder väl på lite macka?

Snyggaste tjejerna och Walle

Fyrvaktaren?

Inlandsisen har skapat nåt fantastiskt kan man säga!

Min hjärtan

Ha en trevlig helg!

1 kommentar:

Eva sa...

GRATTIS snyggtjejen!
Jag fyllde också 6 alldeles nyss faktiskt. Hmmm..... Om du vill ha fler valpar kanske.....
Äsch - nu muttrar matte det skulle se knas ut med dig och amris-mig....
PUSS i alla fall!
Assar