måndag 9 februari 2015

Walle

Ja men så var han kastrerad! Skönt. Eftersom jag velat hit och dit med den saken så var det skönt när jag äntligen bestämde mig. Han ska ju i vilket fall som helst inte gå i avel, även om han hade varit en alldeles utmärkt avelshane. Nu är det ju inte därför han kastreras. Utan för att jag har valt att vilja ha det så i min flock!!
Walle var ju chipkastrerad förra vintern och jag gillade verkligen honom så mycket bättre då.
Allt har i varje fall gått bra. Det som är lite speciellt med den killen är ju att han aldrig nånsin i sitt liv uppvisat smärta. Inte nu heller. Jag vet ju att rasen är smärttålig men han tar nog priset.
I slutet av veckan kan vi ta av tratten och återgå till ett normal träningsliv igen! Det är nästan så att jag längtar lite! ;)
Men mest längtar jag efter sökträning i skogen. Men snön ligger djup i skogen så det är bara att vänta.... Suck!!!Valparna växer och håller på att bli riktigt snygga båda två. Riktigt synd att ingen vill ha dom. Undra om det är valparna eller mig det är fel på?
Dom är bara så underbara båda två! Medans vi väntar så tränar vi på. Vi åker till totohallen minst en gång/vecka och tränar bredvid andra hundar av olika raser. Det går bättre och bättre vi kan träna närmare och närmare de andra hundarna utan att de bryr sig så mycket. Vi tränar med klicker och shejpar en del. Jag tycker att de utvecklas riktigt fint båda två. Om nån skulle vara intresserad av en lite grundtränad valp så hör av er! Det är nog dags att annonsera igen!
Den dag det är dags för dem att lämna boet så kommer det att bli tufft för jag har blivit så kär i båda två. Goa killar är dom. Likväl som de kör full fart på träning ligger de som två sömntutor bredvid en på soffan när man kollar på TV. Av och på funkar rätt bra! Ja iaf nästan jämt ;)
Men de har båda massor att träna på! Man hinner ju inte med allt man skulle vilja hinna med.

Nu ser vi fram emot Nosework kursen på torsdag!
Ha en trevlig vecka!

Inga kommentarer: